Home
Noviny
Kultura
info
kultura

 

CZISMASKANDUR A TLESKAČ V LAMPĚ


navštívenky


30. 8. 2002 Divadlo pod Lampou

V pátek se uskutečnil SKA koncert v plzeňském Divadle pod Lampou. Na místo polské skupiny SKAMPARARAS se zde objevila maďarská špička stylu SKA CZISMASKANDUR. Jako předkapelu již tradičně tvořila plzeňská formace TLESKAČ. Ta během letošního roku zaznamenala několik významných úspěchů. Podařilo se natočit demo z živého koncertu v "Lampě" a skupina začala objíždět celou republiku. Největší odezvu měl festival Trutnov 2002 a Antifest ve Svojšicích.

Naplněnou Lampu přivítal Tleskač novou znělkou. Jak už bývá zvykem u kapelníka Jirky Sýkory, kterého nápady neopouštějí, jedná se o naprostou dokonalost. Skupina, jenž byla postavena na základech legendární skupiny Požár Mlýna, k dnešnímu dni má již 10 členů. Na podzim se uskuteční koncert v pražském klubu RockCafé, kam byli pozváni na společné vystoupení s nejznámější italskou SKA kapelou, která slaví úspěchy po celé Evropě, Persiana Jones. Tleskač se zatím nedočkal svých www stránek, avšak jejich MP3 se dají stáhnout z magazínu www.ceskyrock.cz.

TleskačTleskačTleskačTleskač

TleskačTleskačTleskačTleskač

TleskačTleskačTleskačTleskač

Po Plzeňácích se na jevišti představila CZISMASKANDUR. Ve složení: kytara, basa, saxofon a bicí zahráli písně v maďarském jazyce, což mi přišlo jako velmi měkké a melodické a ke ska se jistě maďarština hodí. Snad byla jen škoda, že takto obsazené kapele chyběla pestrost nástrojů a tím byly omezené i možnosti sólového hraní. Na skupině však bylo poznat, že to nejsou žádní nováčci a mají už něco za sebou.

CZISMASKANDURCZISMASKANDURCZISMASKANDURCZISMASKANDURObecenstvo

V Lampě se čím dál tím víc objevují zahraniční skupiny a tyto koncerty se stávají velmi oblíbenými mezi posluchači. Je to příjemné zpestření často notoricky známých skupin. Jedinou nevýhodou je vyšší cena vstupného.

Alík
 
HOME
UP