Home
Noviny
Kultura
info

 

HUDBA A DIVADLO V HOSTOUNI


navštívenky


Upoutávka na akci, výtvor Tondy MužíkaHostouňská fara, místo konání produkcí

Hudba a divadlo v Hostouni 29.6. 2002 aneb Červnový čas pílí okořeněn, čili Návštěva na faře místní...

Protože nejen Plzní živ je člověk, tak jsem vyrazil na nebovězlověstnou cestu autem s několika členy známé skupiny Poitín, do v názvu zmiňované vísky na Domažlicku, za Antonem Mužíkem, známým to výtvarníkem. Tento činorodý človíček, který by mohl "jen sedět" a malovat, vyřezávat, či se zabývat jinou okookrášlující tvorbou, připravil již druhý ročník různočinné poslechopodívané pro lidičky z blízkého i dalekého okolí, aby tím naplňoval umělecké záměry velmi vzácného "zboží",totiž spolupodílení se na naprosto nezávislém kulturním dění.

okno obydlí páně Mužíkovaokno obydlí páně MužíkovaA. MužíkTonda a Petravýtvory Antonínovovýtvory Antonínovo

V této bohulibochválihodné akci byli ve vnitřních prostorách obydlí ke spatření grafiky Šumavana přemilého, Ládi Sýkory, obrázky a vyřezávané sošky umělce tyto prostory obývajícího, duchovhího otce celé akce Toníka Mužíka.

Plzeňské divadlo "Štěstí" přinutilo nejednoho diváka k zamyšlení svou autorskou hrou "Pocity ze ztráty", odehranou v síni pod farním schodištěm.

ŠtěstíŠtěstíŠtěstíŠtěstí

"Irská", z pod Krkavce pocházející, skupina "Poitín" zahrála v nejen zajímavých prostorách fary, ale i u venkovní vatry, aby se na závěr její houslista, harfista a srandista Antonín Vyšata přidal k závěrečnému, dalekopopůlnočnímu jam sessionu.

PoitínPoitínPoitínPoitínPoitín

"Haha Bimbi", mnou prvně slyšená, a nejvíceselíbící kapela, odehrála svůj blok přemýšlivorockových kousků na "venkovní scéně" farské zahrady.

Haha BimbiHaha BimbiHaha BimbiHaha Bimbi

" Kapela Ljudí" předvedla naprosto alternativněetnický odvaz za zasnubování nástrojů houslí a didgeridoo.

Kapela LjudíKapela Ljudí

Najazzlý band "Děravej deštník" omuzikoval již několikráte zmiňovaný podschodný prostor nejem sám za sebe, ale "připustil k lizu" i spoustu spoluhudebníků na závěrečné časněranní, publikumpotěšující svobodohudební hrátky s tóny.

jam session, Děravej deštníkjam session, Děravej deštníkjam session, Děravej deštníkjam session, Děravej deštníkjam session, Děravej deštníkjam session, Děravej deštníkjam session, Děravej deštník

V pivočepovacím stanu hráli odpoledne pro své příznivce DJové...

DJ's

Občerstvení bylo zcela předostizabezpečující, díky Petře za výborný "buřtguláš", dobrého, výborně ošetřovaného piva byl naprostý dostatek, a celému průběhu vládla naprostá pohoda. Jen ranní spánek byl malinkato narušován opileckým chropotochrapotem, umocňovaným různěkoutovošepotavymi výkřiky:"né, teď né a nech mě, já nechci", óóó, předletní noci luznomilostná....

návštěvnictvonávštěvnictvonávštěvnictvonávštěvnictvonávštěvnictvonávštěvnictvo
návštěvnictvonávštěvnictvonávštěvnictvonávštěvnictvonávštěvnictvo

A na úplný závěr omluva, jestli jsem vynechal některou kapelu, rád příště napravím, nebo se stačí ozvat a technokrati od mašin doplní vámi dodané, to víte, jsem starší člověk a hladinky pivánka se mnou udělaly své...

K.H. Roudenský

 
HOME
UP