Home
Noviny
Kultura
info
kultura

 

KALAHA PANA ŽVÝKAČKY 69 A BESTIAL DEATH


navštívenky


V pátek 12. 7. se konal koncert plzeňských skupin Kalaha pana Žvýkačky 69 a Bestial death.

Na zahradě hospody U Šebestů se shromáždilo dobrých 40 posluchačů. Skupina Bestial death je mladinká parta kluků, kteří míchají metal s punkem. Věkový rpůměr členů je 16 let. Jako začínající muzikanti se mají ještě co učit, ale vzhledem k tomu, že to byl jejich druhý koncert, musím podotknout, že to bylo dobrý. V jednoduché sestavě: kytara basa, bicí a zpěv kapela existuje teprve 9 měsíců. Jako klasickým metalovým prvkem je hlas zpěváka, jak už to tak u deathmetalových kapel bývá řev přehluší veškerá srozumitelná slova. Ale to k tomu patří. Nejvíce se mi asi líbil bubeník, který neztrácel hlavu v žádných situacích a bylo na něm vidět že už má něco za sebou. Snad mě překvapilo jen to, že právě "bicman" nepochází z Česka ale z Ruska.

Celkový dojem skupiny je dost nejistý, chybí sólový nástroj, který by zaujal posluchače. Do tvrdé muziky krom zpěvu (jestli se to tak dá nazvat) určitě patří i sólová kytara. Ale na stranu druhou vzhledem k věku kluků mají reálnou šanci, že se jim povede najít někoho pátého.

Po nich nastoupila "Kalaha". Bylo poznat že tahle skupinka hraje už delší dobu. Příjemný bigbeat s prvky punku a rocku se dal velmi dobře poslouchat, snad už jen díky tomu, že zpěvákovi bylo rozumět. Před půlrokem jim odletěl bubeník do Austrálie a tak s nimi začal zkoušet bubeník ze skupiny Laik. Hodinový repertoár Kalahy byl nabit styly a těžko je někam můžu zařadit, snad bych jen použil výrok jednoho člena: "Styl??? No prostě žvýkačka."

Vzhledem k příjemnému venkovnímu prostředí a počasí mohou být obě skupiny spokojeny. Jako drobnou výtku bych měl spíše k majiteli hospody, podium bylo zády ke sluníčku, takže posluchači, jestliže chtěli sledovat hudebníky, museli se dívat přímo do sluníčka. Mile mě překvapilo, že zde po mně ani po nikom jiném nechtěl žádné vstupné.

Alík
 
HOME
UP