Home
Noviny
Kultura
info

 

BLUE CONDITION


zajímavosti  - kapely

 

Jiří Krombholz: kytara, Ivan Pelc: bicí, Jiří Homola: basová kytara, Karel Veselý: zpěv, foukací harmonika. Stálí hosté - Michal Krajíc: saxofon, Jindra Volf: piano

Skupina BLUE CONDITION hraje tři roky ve výše uvedené sestavě. Vystupuje na různých festivalech kde hraje BLUES, které prezentuje víc než dobře. Hraje samozřejmě také v klubech nebo, velmi okrajově, když je pozvou kamarádi, na oslavách a tancovačkách.

V Plzni hrají převážně v klubu SALOON NA ROUDNÉ, kam si zvou i různé hosty na společná vystoupení, za všechny např. saxofonistu Tomáše Zemena. Všechny tyto produkce jsou velmi zdařilé, "jiskření" mezi podiem a publikem může závidět i protřelý fyzik.

Když při přípravě tohoto článečku přišla řeč na vlastní tvorbu, prohodil K. Veselý: "Co je vlastní tvorba v blues? ...je to taková volná forma, že jakákoliv vlastní skladba by mi přišla jako něco jiného". A co se týče textů dále prohodil: "K opeře patří italština, k šansonu francouzština, k latině španělština..., a k blues angličtina - aspoň já to tak vidím."

Kapela se stylizuje do "chicagského blues", což je elektrická forma tohoto žánru /nebo spíše erektická, neboť hudební produkce tohoto bandu vás zvedne ze židlí a nutí vás se odvazovat!/ a je lépe ji poslouchat než o ní psát.

Ostatně uvedeme zde několik písní ze studiové nahrávky BLUE CONDITION. A vy, co máte rádi hudbu, vyražte na produkci - nebudete litovat!!





-Květomil Habr Roudenský-
 
HOME
UP