Home
Noviny
Kultura
info

 

ESCAPE FROM THE DISCO


zajímavosti  - kapely

 

Plzeňská art rocková skupina hrající v současnosti v sestavě Filip Regent - zpěv, kytara, Pavel "Vraník" Vrána - bicí, Pavel "Slash" Vlach - kytara, Boža Kraus - baskytara. Členové kapely sami svůj styl označují jako "progressive art rock". Velmi správně tím naznačují, že nehodlají hudebně přešlapovat na místě. Hudbu kapely lze skutečně jen těžko zařadit do některé ze škatulek. V jejích propracovaných skladbách můžete najít odkazy na art rockové velikány Rush, Yes či Pink Floyd, ale i ohlasy nejnovějších desek Dream Theatre, Megadeth a Metalliky. Velmi dobře zahrané skladby posledně dvou jmenovaných jsou i součástí koncertů Escape (Tout le Monde, Nothing Else Matters, The Unforgiven...). 

Drtivou součást repertoáru ovšem tvoří skladby vlastní produkce. Na poměrně komplikovaném harmonickém podkladě (minimum dvojhmatů, ale hlavně solidní septakordy a kvartové harmonie) se odvíjí nezávislá zpěvová linka (je až s podivem, co všechno se dá dohromady zahrát a zazpívat, když to někdo umí) o niž se stará Filip Regent. Výsledná aranžmá jsou dílem celé kapely. Texty v angličtině a dnes převážně v češtině skládá Pavel Vlach. Naživo je kapela výborně sehraná, důležitou roli hrají i Vránovy skvěle, přesně a energicky hrané bicí a Krausova impulsivní basa. Skladby Escape nabízejí řadu překvapivých momentů, jak v melodice, tak v aranžích. Sympatická jsou i atypicky vystavěná kytarová sóla. 

Ze studiových počinů může skupina nabídnout dva maxi singly s jednotným názvem Undisco Show, lišící se samozřejmě obsahem a pořadovým číslem (1 a 2 - Kdo by to byl řekl?) a kompilací pojmenovanou (překvapivě) Undisco Show. Muziku Escape From The Disco si vychutná především náročný posluchač, který má rád hudbu emotivní, bohatou na instrumentální dovednost a změny nálad. 

Kontakt:Pavel Vlach,5. května 684, Blovice 336 01, Tel.: 0185 - 3448

 
HOME
UP