Home
Noviny
Kultura
info

 

INTERITUS


zajímavosti  - kapely

 

 

Tato plzeňská skupina vznikla v květnu 1993. Ve svých počátcích vystřídala řadu hráčů, zkušeben a názvů ( jak bývá dobrým zvykem ), až se konečně v roce devadesátém pátem dopracovala ke svému současnému jménu (Interitus - z latiny: konec jedné éry, časový předěl, smrt...).

Jedním ze zakládajících členů a duší kapely je St. Ioannes, který skládá texty a zároveň se významně podílí i na určování hudebního směřování Interitu. Hudebně by se dala skupina zaškatulkovat ( když už to někdo vyžaduje ) jako symfonický doom metal. Melodické skladby postavené na výrazné hře violy mistrně obsluhované Vítem Hoškem a flétny, na niž hraje Františka Pospíšilová, na vás zapůsobí zvláštní teskně tajemnou atmosférou, kterou umocňují Ioannesovy texty psané výhradně (a teď pozor ) v češtině a samožřejmě i střídání kapelníkova murmuru s melodickým sopránem zpěvačky Jany Šnajdrové.

Viola a flétna jsou podporovány ostatními nástroji, zejména klávesami - Jiří Svoboda a dvěma kytarami - Petr Eret a St. Ioannes. Na baskytaru hraje Vlastimil Zahradník. No, a protože metal se bez bicích nejspíš hrát nedá, nesmíme zapomenout ani na bubeníka, a tím je Pavel Bošek, který vystřídal předchozího Pavla Vránu v létě 1999 a jehož hra je ke slyšení na CD Deborah, které vyšlo v roce 2000.

Kapela má na svém kontě dva studiové počiny. Tím prvním je demo z roku 1998, které je už vyprodáno a druhým je již zmiňované debutové CD Deborah, které je možno objednat u Black Ioannes production na níže uvedené adrese a z něhož na ukázku přinášíme tři následující skladby.

Poslední růže (mp3 - 2,3 Mb)
Strach (mp3 - 3,8 Mb)
Utajený bůh (mp3 - 3,4 Mb)

Kontakt:
Vlastimil Zahradník
Prvomájová 291
322 00 Plzeň - Křimice
Tel.: 019 - 78 22 910
Fax.: 019 - 78 22 567


 
HOME
UP