Home
Noviny
Kultura
info

 

DOUTNAJÍCÍ PAŘEZY


zajímavosti  - kapely

 

Rocková kapela ze Šťáhlav, hrající poctivý bigbít už téměř šest let. Skupina působí po celou dobu v poměrně ustálené sestavě, výraznější změny se odehrávají čas od času pouze na bubenickém postu. Posledním mužem za bicími je Rudolf Pojer, který vystřídal předchozího Luďka Krčmáře. V kapele dále doutnají Petr Kostka (kytara, zpěv), Radek Šroubek (kytara) a Petr Slavík (baskytara).

Řádně odpíchnuty hard rock s českými texty, v nichž muzikanti podávají svérázný pohled na svět, je zahraný s přehledem a značnou dávkou nadsázky.

Domovským přístavem Doutnajících pařezů je plzeňský klub Jam (Doudlevecká ulice), kde alespoň jednou do měsíce koncertují a kde také 25. května pokřtí své nové album (vydavatel AVIK) s názvem Panebože, už je to tu zas!

První nahrávku vydali muzikanti z Doutnajících pařezů vlastním nákladem v roce 1997 a nesla neméně humorné pojmenování "...a hráli jsme i hůř." Píseň Vrány z tohoto počinu se objevila i na oficiální kompilaci Západočeský rock 2, kterou vydal v loňském roce AVIK.

 
HOME
UP