Home
Noviny
Kultura
info

 

PLYMOUTH


zajímavosti  - kapely

 

Kapela vznikla v létě 1998, kdy se potkal Bohouš Fischer (zpěv, kapelník) s baskytaristou Josefem Zemčíkem, začali vzpomínat na big-beatovou éru v Plzni a rozhodli se vzkřísit ducha šedesátých let založením uskupení, které by se zaměřilo na hudbu tohoto období. Zbývalo jen sehnat potřebné hudebníky, což se může zdát jako maličkost, ovšem ve zdejších podmínkách se tato banalitka mnohdy protáhne na několik měsíců (v lepším případě). Obcházení známých nepřineslo kýžený výsledek, a tak musel vypomoci inzerát. Na něj zareagovali Jarda Bursa (bicí) a David Průcha, který ovládá všechny možné nástroje, v Plymouthu se však soustřeďuje na zpěv a doprovodnou kytaru. Jako další doplnili sestavu Jirka Sponner (sólová kytara) a v září 1998 tehdy teprve sedmnáctiletá zpěvačka Kateřina Lašová. Tento line-up vydržel do září 1999, kdy odchází Josef Zemčík, kterého nahradil Dan Houdek (stejně jako Jirka Sponner člen Tycho de Brahe - všichni hrají se všemi). Vzhledem k narůstajícím aktivitám své domovské kapely však Houdek i Sponner na začátku letošního roku Plymouth opouští. Náhradou za ně se stavají baskytarista Petr Štajdl a kytarista Josef Souček. Kateřinu Lašovou nahradila u mikrofonu Hana Králová.

V současnosti tedy kapela funguje v této sestavě: Josef Souček - sólová kytara, David Průcha - kytara, zpěv, Petr Štajdl - baskytara, zpěv, Bohouš Fischer - zpěv, kapelník, Jarda Bursa - bicí, Hana Králová - zpěv. O zvuk se stará Marcel Fischer.

Co do repertoáru, skupina má na svém playlistu cover verze velkých hitů 60. let, od Elvise Presleyho, Chucka Berryho až po The Beatles, ale i novější věci. Pro zpestření mohou muzikanti z Plymouthu zahrát i něco z country a lidovky.

Kapela vystupuje jak v klubech, tak na zábavách.

 

Kontakt: 019 - 533 193 - p. Bursa, 019 - 521 271 - p. Fischer

 
HOME
UP