Home
Noviny
Kultura
info

 

TYCHO DE BRAHE


zajímavosti  - kapely

 


Skupina vznikla na konci roku 1995 v Plzni. Svůj název si vypůjčila od slavného dánského hvězdáře působícího na dvoře Rudolfa II. Od začátku existence kapely se její členivé věnovali tvorbě původních písniček s českými texty a ženským zpěvem, kteréhožto kopyta se drží dodnes.

Kapela se samozřejmě během svého fungování nevyhnula několika personálním rošádám, v současně sestavě však působí zhruba tři roky, a to přineslo svoje výsledky. I když je jméno de Brahe spojeno s renesancí, styl a zvuk kapely je ryze současný. Vzorem byly klubové kapely orientované na kytarový rock.

Tycho de Brahe vystupuje nejméně dvakrát měsíčně po klubech v Plzni a okolí.Za svoji domovskou scénu považuje Crazy Music Club, který má zásluhu také na přípravě prvního CD s názvem Snění o tichu. Deska vznikla v lednu 2000 v digitálním studiu Kdyně. Autorsky je dílem členů kapely, kteří na ni vybrali deset písní ze svého současného repertoáru. Texty přispěly i zpěvaččina maminka a sestra a svým zpěvem se na Snění o tichu podílel i Michal Janeček z kdyňské skupiny Jakobič.

Nejlepší atmosféra je většinou na společných vystoupeních po Plzni i mimo v podstatě s většinou klubových kapel. Po smíšených pocitech ze soutěží "Bítová liga" a "Můza" se členové bez podobných akcí v podstatě obejdou i do budoucna a ani na festivaly se kapele moc nechce díky zmatkům a skluzům. Repertoár je tvořen vlastní tvorbou a pokrývá klubové vystoupení na cca 1,5 -3 hodiny. V současné době kapela zkouší 2x týdně a neustále se snaží doplňovat nové písničky. Komplexní info lze nalézt na stránkách kapely www.tychodebrahe.cz

Současná sestava:
Jana Zahradníková - zpěv,texty
Jiří Sponner - el.kytara, hudba
David Harvan - bicí
Michal Filina - klávesy, hudba
Daniel Houdek - basová kytara

Kontakt: Daniel Houdek 0604 - 28 87 15

 
HOME
UP