Home
Noviny
Kultura
info

 

VIRGIN SCREAM


zajímavosti  - kapely

 

 

Kapela se zrodila díky přičinění bývalých členů plzeňských punkových Colours Pastels a metalových Megawar a Anteros. Zpočátku byla ovlivněna hudbou Pantery, Alice in Chains a jiných skupin podobného zaměření. Postupem doby začali hudebníci více využívat služeb syntetizerů a samplerů, což vyústilo v současný nezaměnitelný hudební výraz, kteý sami členové souboru označují jako elektro- dance - rock.

Přes přívlastky elektro a dance hrají Virgin Scream nadupanou muziku , o což se starají zejména kytarové pasáže Davida Bosáka a dynamický zpěv Martina Štolby. Samplované zvuky a klávesové party ovšem hrají podstatnou roli a dodávají skladbám na energičnosti. Jejich tvůrcem je Filip Hašek. Sympatickým prvkem je i použití klavíru (samozřejmě elektronického), který naštěstí neslouží k vybrnkávání nasládých předeher, meziher, doher či jiných -her, ale naopak svým rytmickým vcítěním se do charakteru skladby, přímočarou strohostí a harmonií vytváří potřebné napětí.

Možná trošku nezvyklé pro kapelu v tak hojné míře využívající elektroniku je nasazení bubeníka z masa a krve (Honza Rys), ale spolupráce živých bicích a tu a tam samplované rytmiky tady funguje velice dobře.

Co se týká koncertních aktivit Virgin Scream, k největším úspěchům patří asi role předskokanů na plzeňském koncertě Clawfinger a Misery Loves & Co. v roce 1995 a koncert s Waltari (1997).

Za zmínku stojí i účast v semifinále soutěže Marlboro Rock In (1996) a třetí místo v hudebním klání New Rock Generation v témž roce.

Kontakt: Filip Hašek, Částkova 76, Plzeň 301 00, Tel., Fax.: 019 - 7540368, 0603 - 248590

 
HOME
UP