Home
Noviny
Kultura
info
kultura

 

3. KOLO - 19.3. 2002


navštívenky - Plzeňská lokálka 2002


Lokálka 19. březen 2002

3. březnové kolo
Diváci: 29 (podle počtu odevzdaných hlasovacích lístků)

Poslední březnové základní kolo bylo ve znamení písničkářů. Každý z interpretů měl výjimečně za večer možnost zahrát šest písní (oproti standartnímu počtu 5), takže vlastně každý předložil publiku vlastní malý recitál. A teď už k samotným soutěžícím.

Petr Sedláček-Praha
Petr je písničkář v pravém slova smyslu a tak se také publiku a porotě předvedl. Melancholické písně k zamyšlení (i když mnohdy s banálním námětem) prokládal vtipnými historkami a dokonce básněmi. Petr, stejně jako oba následující, nebyl na lokálce poprvé a i tentokrát sklidil zasloužený potlesk.

Petr SedláčekHonza Kopta a přáteléHonza Kopta a přáteléHonza Kopta a přátelé

Honza Kopta - Plzeň
Honza Kopta a přátelé aneb Jedna dvě Honza jde nastoupili na podium jako druzí. Honza s kytarou strídavě doprovázen Jardou Vacíkem na sopránsaxofon a Hrůzou na foukací harmoniku a tamburínu předvedl svých šest někdy až jazzových (možná se mi to jen zdálo díky saxíku) písní a opět přiměl publikum k potlesku.

Honza Kopta a přáteléJeroným LešnerZávěrečná společně zpívaná a hraná KaťušaZávěrečná společně zpívaná a hraná Kaťuša

Jeroným Lešner-Řež u Prahy
A konečně jako třetí vystoupil výborný a ne neznámý písničkář ze středních Čech. Textově i hudebně dokonalé písně jdoucí od bg brnkání (i s kytarou za hlavou :) ) přes folk, klasické písničkaření až po východní rytmy. Publiku nabídl i jednu novou píseň (které prý píše ve frekvenci 2,5 písně/rok) s moderním námětem internetu. Musím zdůraznit, že mě zaujala Jeronýmova myšlenka, že pokud více hvězd tvoří souhvězdí, tak více žen tvoří soužení.

Můj tip:Jelikož se tentokrát nemohu rozhodnout (či to nelze), můj tip získávají všichni tři.

A vítězem se s počtem 11 hlasů (ostatní měli po 9 hlasech) se stal Jeroným Lešner a právě jeho a skupiny Ariadna a Grass Coctail uvidíme v březnovém semifinále.

Po vyhlášení výsledků obvykle nastoupí vítěz a zahraje jednu píseň na potvrzení vítězství, tentokrát však nenastoupil pouze Jeroným (s kytarou), ale i Petr (s tamburínou) a Honza (s kazoo) a řeknu Vám takhle procítěně jsem Kaťjušu ještě zahranou neslyšel (proto má nerozhodnost v tipu) :)

Pajiczek
 
HOME
UP