Home
Noviny
Kultura
info
kultura

 

1. SEMIFINÁLOVÉ KOLO - 26.3. 2002


navštívenky - Plzeňská lokálka 2002


Lokálka - semifinále - 26.3.2002

Diváci: 40 (podle odevzdaných hlasovacích lístků)
Do posledního semifinále před hlavní soutěží o cenu nejvyšší (vydání CD) postoupili tito tři interpreti: Ariadna z Horní Břízy, Grass Coctail z Plzně a Jeroným Lešner z Řeže u Prahy. Oproti klasickým kolům tentokrát o vítězi nerozhodovali pouze diváci. Ti měli "pouze" jeden hlas ze tří. Dalším rozhodujícím subjektem se stali: Za vydavatelství Avik Jiří Sláma a za Vodnáře Kamil Pavlíček. Původně slibovaný Samson se nekonal z důvodu vypnutého mobilu.

AriadnaAriadnaAriadnaAriadna

A co na to soutežící? Jako první se na pódium/perón Lokálky postavila historicky folková kapela Ariadna. Vítěz z prvního kola předložil svých pět písní dle mého názoru poněkud folkověji než minule. Možná k tomu přispělo zapojení foukací harmoniky do několika písní. Zvláště povedenou jsem shledal píseň V erbu lva, která byla zahrána opravdu na profesionální úrovni.

Jeroným LešnerJeroným LešnerJeroným LešnerJeroným Lešner

Dalším soutěžícím soupeřivším o hlasy diváků byl vítěz z minulého "písničkářského" kola Jeroným Lešner. Na Jeronýmovi je opravdu vidět, že svou kytaru mistrně ovládá. Zahrál opět průřez své tvorby, zvlášť musím vypíchnout výborné sólíčko s kytarou za hlavou. Na závěr nezapomněl na svou divácky oblíbenou a vykradenou píseň Rozbíjení džbánů. Někdy ani člověk nechápe, jak mu to tak může hrát. Jeroným měl také největší poměr nástroje/interpret ze všech (tzv multikytarista resp. bikytarista).

Grass CoctailGrass CoctailGrass CoctailGrass Coctail

Grass CoctailGrass CoctailGrass CoctailGrass Coctail

A na závěr se publiku předvedla plzeňská bluegrassová skupina Grass Coctail. Klasický bg zvuk byl zpestřením večera. Kapela oproti základnímu kolu předvedla několik novinek. Banjista se na jednu píseň chopil, a musím říct, že úspěšně, kytary a sálem zaznělo také nové dobro.

Tento večer publiku nabídl opravdu rozmanitý hudební zážitek. Od folku přes písničkáře až po bluegrass.

Můj Tip: Tentokrát můj tip získává písničkář Jeroným Lešner, protože výtečně spolupracuje s fotografy :)

Výsledky

Lidové-diváci: Třetí a druhé místo (8 a 14 hlasů) obsadily a lahev vaječňáku získaly (po slibu, že se zúčastní dalších kol) kapely Ariadna a Grass Coctail. Na prvním místě se umístil, 18 hlasů získal, lahev sektu a poukázku do hudebnin obdržel: Jeroným Lešner
Odborné - J.Sláma, K.Pavlíček
Oba odborní porotci svůj hlas dali, a tím pádem do finále poslali Jeronýma Lešnera. Gratulujeme.

Po výkonu...Personál HifiklubuPůvabná průvodčí Lokálky 2002 Jeroným LešnerVyhlašování výtězůOd každého něco - Jeroným Lešner a Grass CoctailVítěz Jeroným Lešner

PublikumPublikum



Pajiczek, foto:Kadel + K.H.Roudenský
 
HOME
UP