Home
Noviny
Kultura
info

 

MÍRA HEJZEK - TVŮRCE "LETNÍ SCÉNY 2001"


zajímavosti  - rozhovory pro radost

 

Rozhovor K.H. Roudenského s Miroslavem Hejzkem, zakládajícím členem kultur. sdružení Booyaka presents a tvůrcem "Letní scény 2001" v prostorách plzeňského výstaviště. (12.7. 2001)
letní scéna 2001letní scéna 2001letní scéna 2001letní scéna 2001

K.H.R.: Co chystáte zajímavého?

M.H.: Příští týden je tady akce na které si dáváme hodně záležet, hiphopová kapela z Brna - NAŠE VĚC - 4 zpěváci a 2 Dj... A pak jedna důležitá věc, domluvili jsme se s Espritem na doprovodných akcích k festivalu Jazz, struny a divadlo na ulici, takže tady budeme mít "živé" kapely a divadla, zatím je všechno v jednání.

K.H.R.: Spolupracujete s agenturou výstaviště - máte nějaké garance od města?

M.H.: NE! Udělali jsme projekt jako občanské sdružení Booyaka a jako nezávislá společnost jsme si pronajali výstaviště, nemáme žádné subvence a na všechny akce je vstup zdarma...v podstatě nás drží bar.

K.H.R.: Od kdy, do kdy a jak akce probíhají?

M.H.: Hospoda je otevřena od 12:00 hod, jsou tady k dispozici gramofony, takže kdo si přinese desky, sluchátka a čisté ruce, může si vyzkoušet zahrát. Je zde prostor pro výtvarné umění a pro sochařinu. Program začíná v 21 - 22 hod. a trvá dokud to lidi baví, většinou až do rána.

K.H.R.: A co pokračování - zimní scéna?

M.H.: Když to pošlape, rádi bychom zde zůstali do září. V zimě fakt nevím, určitě by tu bylo dobré něco stálého, ale zatím je tolik práce, že není čas nic schánět, ani se tím zaobírat.

K.H.R.: Myslíte, že by měla zůstat část výstaviště za řekou zachována pro kulturu?

M.H.: Jednoznačně!!! Ostatně jsme ve spojení s ostatními občanskými sdruženími. Zatím scháníme informace, rádi bychom později zkusili podat projekt na využití těchto prostor.

K.H.R.: Děkuji za rozhovor.

Květomil Habr Roudenský





           program akcí
 
HOME
UP