Home
Noviny
Kultura
info

 

HANA ŠEBESTOVÁ


navštívenky - Hana Šebestová: aranžérie

 

od 4.12.2000 - 4.1.2001 - KLUB ESPRIT



Hana Šebestová je druhou autorkou, která vystavuje v galerii Klub Esprit. Její tvorba se prezentuje křehkou krásou sušených květů, trav a dřevin. Spojením s hrubými látkami, masivním dřevem, nádobami různých tvarů i jinými doplňky vznikají tématické aranžérie a obrazy. Vzhledem k tomu, že nastal čas vánoční, najdeme zde logicky motivy těchto svátků jakési adventní "misky" s chvojím, ozdobami a svíčkami. Jedna z těchto misek má tvar hnízda, v ní najdeme lišejník, usušenou trávu a stříbrné kouličky, které mohou představovat vajíčka. Vše je doplněno čtyřmi zelenými svícemi. Hnízdo jako symbol domova je jistě správnou volbou pro základní poslání vánoc.

Mladá autorka působí v Hrádku u Sušice, kde v současné době podniká právě ve floristice tj. ve vázání a aranžování květin, účastní se úspěšně různých soutěží a seminářů. Stala se držitelkou titulu Mistr České republiky ve floristice pro rok 2000 v kategorii seniorů. Absolvovala SOU zahradnické v Plzni, dvouleté nástavbové studium v oboru květinářství-sadovnictví v Mělníku a potom pomaturitní studium v oboru vazačství a aranžování květin v Děčíně. V roce 1999 složila mistrovské zkoužky na Vyšší floristické škole v Hradci Králové.

Hana Šebestová nezůstává stát na místě a dobře si uvědomuje současné trendy ve svém oboru. Čerpá další zkušenosti a rozvijí svůj talent. Dává přednost "čistým" formám a prosté aranži.

Už od dětství se autorka chtěla stát zahradnicí.Tento dětský sen se vyplnil, protože šla krůček po krůčku za svým cílem.Je velké štěstí, když se člověk může realizovat v oboru, který je jeho láskou, který ho baví a tak se stává pro něho soustavnou inspirací i motorem. Stačí se podívat na vystavená díla a divák pochopí, že pro autorku toto vše platí beze zbytku.



J. Žembová
 
HOME
UP