Home
Noviny
Kultura
info

 

KONCERT: TA JANA Z VELKÉ OHRADY "U ZACHA"


navštívenky


Ve středu 9.1. se v plzeňském Zach's Pubu konal koncert pražské kapely "Ta Jana z Velké Ohrady". Pro zdejší fanoušky to byla první šance vidět a slyšet kapelu v novém obsazení - klavíristu Vendelína Tůmu nahradil "nový objev" Ivan Vojta. Energickou zpěvačku Tu Janu doprovázeli také bubeník Roman Pluhař a kontrabasista Přemysl Vágner. Kapela působila sehraně a zdá se, že jí změna prospěla.



Zazněly všechny písně z alba "Od půlnoci do tří" a také mnoho dosud nevydaných. Už od úvodní "Jednou možná" bylo jasné, že diváci si opět přijdou na své. Ta Jana byla plná pocitů, které svými písněmi dokázala předávat všem, kteří byli ochotni naslouchat - a těch bylo v zaplněném sále víc než dost. Diváci s chutí tancovali a v polovině vystoupení následovala přestávka.

Kdo si myslel, že to nejlepší už kapela odehrála, velice se mýlil. Následoval další příval písní, které diváci odměňovali ohlušujícím potleskem. A po tradičním představení všech hudebníků zpěvačkou a závěrečné taneční hymně s názvem "Velkoohradská lidová" bylo jasné, že bez přídavků se tenhle koncert neobejde. Muselo jich být rovnou pět, aby se diváci, ač neradi, se svými oblíbenci po více než dvou hodinách plných "nových emocjonálních šanzónů" rozloučili.

Další koncert kapely v Plzni by se měl uskutečnit 28.3. v klubu Runway.

Veronika Zýková

 
HOME
UP