Home
Noviny
Kultura
info

 

TA JANA Z VELKÉ OHRADY V RUNWAYI


navštívenky


Runway, 28.3.2002

Část první - pohled střízlivý
Při lednovém vystoupení v Zach's Pubu kapela představila nového klavíristu. Nyní překvapila premiérou několika čerstvých písní, které by se měly objevit na jejím druhém albu, a také změněným pořadím skladeb v repertoáru. Tahle novinka mi opravdu udělala radost. Například "Velkoohradská lidová", kterou jsou diváci zvyklí slýchat až v úplném závěru koncertu, tentokrát uzavírala první část před přestávkou.

Část druhá - pohled pravdivý
Na druhou stranu - po dlouhé době jsem si nebyla jistá ani tím, zda vůbec dojde na "Sandokana". Myslím, že jeho nepřítomnost by měla u některých z nás za následek hysterické výbuchy apod. Naštěstí se nic takového dít nemuselo, protože ke spokojenosti všech "Sandokan" byl, a to dokonce ve velikonoční verzi!
Vlastně jsem si před koncertem byla jistá vším - rozhovorem s kapelou, fotkami z koncertu... Jenže - jak to tak bývá, nakonec bylo všechno jinak. Vlivem alkoholu z rozhovoru vznikl pouze následující neplánovaný fragment:

Já: Jak se vám líbil dnešní koncert?
Ta Jana: To jsou ty inteligentní otázky, jak jsi slibovala?

Díky své vlastní neprozřetelnosti a nepozornosti jsem fotila aparátem, ve kterém nebyl film...

Na závěr chybí jen to nejpodstatnější: koncert jsem si užila tak, jako nikdy předtím, izolována od veškerých rušivých elementů (např. myšlenek na pána v sexy tygřím hábitu), bez starostí a ponořená do hudby, kterou mám nejradši...

OBSAZENÍ:
Ta Jana - zpěv
Roman Pluhař - bicí, zpěv ("Sandokan")
Ivan Vojta - klávesy
Přemysl Vágner - kontrabas

Další koncerty kapely na západě Čech by se měly uskutečnit 11.května:
- fesťák "Mezi ploty", psych. léčebna, Dobřany (18:00)
- kavárna Inkognito, Plzeň (21:00)

-vzyk

 
HOME
UP