Home
Noviny
Kultura
info

 

BARVY A ČÁRY POTŘETÍ


navštívenky - Barvy a čáry potřetí

 

výstava prací studentů SPŠ stavební
od 6.2. - do 17.2.2001
výstava pedagoga SPŠ stavební - Dr.Ladislava Schaffera
od 20.2. - 3.3.2001

Dne 6.2.proběhla v galerii Esprit vernisáž prací studentů Střední průmyslové školy stavební v Plzni. Celou akci iniciovala ing arch.Hana Schejbalová a ředitel ing.Stanislav Vladař v rámci Dne otevřených dveří SPŠ stavební. Každoročně se otevírají brány školy a rodiče s budoucími studenty mají možnost nahlédnout do vyučovacích prostor a seznámit se blíže se studijním programem. K tomu přispívá i uspořádání výstavy, která je, jak název napovídá, v pořadí již třetí. Kresby, studie, plakáty i malby doplňují tři drobné plastiky. Studenti pod vedením právě ing.arch.H.Schejbalové dokazují, že i technicky zaměřená škola dává možnost rozvíjet talent a obrazotvornost ve volitelných předmětech.
Zahájení výstavy se samozřejmě zůčastnil i ředitel ing.S.Vladař, který pronesl úvodní slovo a přiblížil celý záměr návštěvníkům. Vernisáž připravovali studenti s ing.arch.H.Schejbalovou, včetně hudebního doprovodu, a zhostili se své role úspěšně. Výstava potrvá do 17.2.2001.

Práce studentů vystřídají obrazy pedagoga SPŠ stavební Dr.Ladislava Schaffera. Autor sice vystudoval stavební předměty a na SPŠ stavební vyučuje deskriptivní geometrii, ale výtvarné umění jej přitahovalo od mládí a stalo se součástí jeho života. Intenzivně maluje již přes patnáct let. Jedná se většinou o krajinářskou tvorbu. V galerii Esprit instaluje také tři obrazy s květinovým zátiším. Používá hlavně kombinované techniky, a to akvarel a křídu. Větší formáty tvoří olejomalbou.
Zatím se účastnil kolektivních výstav, např.na Magistrátu města Plzně, v konventu ve městě Plasy aj. Nyní tedy uskuteční svou první samostatnou výstavu.
Vernisáž proběhne 20.2.2001 v 17,00 hod. opět v Galerii Esprit. Úvodní slovo pronese ředitel SPŠ stavební ing.Stanislav Vladař. Je bezesporu zajímavé vidět výtvarnou činnost dvou generací ze stejné oblasti. Výstava patří již k dobrému zvyku a je součástí prezentace školy.Také Galerie Esprit přistupuje vstřícně k těmto aktivitám. Výstava potrvá do 3.3.2001.



J. Žembová
 
HOME
UP