Home
Noviny
Kultura
info

 

BOO


navštívenky

 



CHRISTOPH PAJER [A] - (Metamorphosis, Ground lift) zpěv, housle, el. kytara, baskytara
JOSEF OSTŘANSKÝ [CZ] - (ex-Dunaj, Rale, E) zpěv, el. kytara, baskytara
ANDREA KONSTANKIEWICZOVÁ [CZ] - (Rale, Tara fuki, KKI) zpěv, violoncello
PAVEL KOUDELKA [CZ] - (ex-Dunaj, Krutnava, Leed Zeppelin-revival) zpěv, bicí, baskytara


Vystoupení česko-rakouské skupiny BOO rozhodně nepatří k těm, při nichž si posluchač odpočine. Skupina se na stávající rockové scéně řadí k nejhřmotnějším i nejjemnějším zároveň. Rychle se střídající protiklady, kdy se baladický klid s melodií hladivou a táhlou jako med v krátkém momentě přelévá do výbuchu temných vášní, vytváří hudbu plnou napětí a energie.

K dominantním prvkům, jaké se ve skladbách BOO objevují, patří mnohovrstevné kladení zvuku. Vytváří originální efekt, vyvolávající vzpomínku na skupinu Dunaj. Právě její někdejší členové - kytarista Josef Ostřanský a bubeník Pavel Koudelka BOO založili. Přestože se oba hudebníci bez diskuse řadí k nejzkušenějším členům souboru, nenechává se jimi zpěvák a houslista Christoph Pajer nijak zastínit. Svým agresivním vokálem výraz skupiny ještě vyhrocuje. Expresivní projev a hlasovou složku doplňuje výraznou gestikou a mimikou, typickou ovšem také pro ostatní. Na dynamice kapele rozhodně neubírá ani ženský prvek v podobě violoncellistky Andrey Konstankiewiczové, naopak mu přidává na hravosti. Přes svou syrovost nepostrádají skladby poetiku a lyrické zvukové plochy, které kontrastují s místy disharmonickými pasážemi.

Jednu z největších deviz BOO tvoří úžasná bezprostřednost, s níž k divákovi přistupují. Díky své přímočarosti si publikum získají během několika prvních minut a potom už jen posouvají atmosféru z polohy do polohy podle momentální nálady. Pro svou těžko zařaditelnou žánrovou hudební polohu skupina nazývá svůj styl BOO-POP. Snad jen jedinou chybou koncertů BOO bývá, že musí dříve nebo později skončit.

9.5.2001 - Plzeň, Šantán
 
HOME
UP