Home
Noviny
Kultura
info
kultura

 

SVĚT DINOSAURŮ


navštívenky


Termín konání: 15.9.­ 31.10. 2001 denně od 10.00 do 18.00 hodin (včetně sobot a nedělí)

Místo konání: Výstaviště Plzeň pavilon B

tyrannosaurusapatosaurusdiatryma

Po úvodním shlédnutí přírodopisného filmu o vzniku a životě dinosaurů na naší planetě návštěvníci spatří repliky 10 druhů pravěkých dinosaurů v životní velikosti, zapůjčené z vídeňských filmových ateliérů.

Každý, kdo výstavu navštíví, se může alespoň na chvíli ponořit do atmosféry dob před miliony lety, do dob dávno před příchodem člověka na Zem, kdy nikde nerostla tráva, pouze jehličnaté stromy a kapradiny - do světa, kde vládli dinosauři.

K vidění je jeden z největších masožravých dinosaurů ­ tyranosaurus, dosahující délky 12 m a hmotnosti až 6t, třímetrový edaphosaurus, který žil koncem karbonu i na našem území ­ zbytky koster byly nalezeny na Plzeňsku, dále nejznámější ze všech dinosaurů "brontosaurus", přezdívaný "hromový ještěr", dosahující hmotnosti až 25 tun a délky až 21 m.

Zástupce obřích nelétavých ptáků diatryma, který byl postrachem i některých středně velkých savců, líheň s vajíčky, doutnající sopka, obrovská vážka u vody nebo z výšky přihlížející ptakoještěr nenechají nikoho na pochybách, že se ocitl v opravdovém světě dinosaurů.

edaphosaurus

Exponáty jsou v životní velikosti a vstupné na výstavu je 50,- Kč dospělí, 40,- Kč děti a 30,- Kč školní výpravy. Pedagogický doprovod zdarma.

Za Sdružení zakladatelů a.s. Výstaviště Plzeň Hana Šmídlová
 
HOME
UP