Home
Noviny
Kultura
info

 

DIVADLO NA ZÁMKU


navštívenky


Divadlo na zámku 5. a 8. 6. 2002 aneb Zahrada divadelním šperkem přioděná.

Dnem 31.5.2002.se v krásném prostředí zahrady křimického zámku začaly konat rozmanité divadelní představení, D.S. "jezírko" a přesto, že počasí nebylo dvakrát přejícné, tak se všechny odehrané hry povedly a publikum odcházelo a vždy spokojeně ovavřínovalo všechny učinkující.

5. 6. 2002 se odehrávala autorská hra dramatika, autora divadelních, filmových a televizních scénářů "Pták Ohnivák a liška Ryška", kterou režíroval Jaroslav Pára, o kterém je známo, že nedodržuje dogmaticky zásady dramaturgie a tím dochází v jeho režisérských počinech k novým pojetím daných her.Celé dílo obzvláštnila taneční skupina "Mintaka", vytvořením úžasně působivo - půvabných kulis,když předtím odtančila překrásné taneční kreace, kromě jiného i na hudbu Björk!

8.6. 2002 se započal první režisérský počin mladé scénáristky a režisérky Michaely Kunešové za přispění námětu a choreografie Blanky Vokáčové a hudby složené Ctiborem Sádlem, který je znám i z působení plzeňské kapely "Sorath", celá hra měla strhující tempo plné energie a nevím jak komu, ale mně osobně přišlo, že se jednalo o nástin vývoje naší planety, předvedený s neutuchající vervou a velmi příjemnou akčností.

Kromě těchto dvou mnou navštívených her se odehrála představení:

Sen noci svatojánské
Dětské odpoledne a pohádka "Bublifuk"
Lucerna

Všechny výše uvedené kusy byly premiérami a nám nezbývá než vyseknout hlubokou poklonu všem tvořivým vykonavatelům tohoto ojedinělého počinu plného píle a obdivuhodné důslednosti. Doufám, že se příští rok znovu pokochám v tomto krásném místě divadelním umem společnosti Jezírko a kreacemi tanečnic z Mintaky. Napřesrok na shledanou. K .H. Roudenský

Pták Ohnivák a Liška RyškaPták Ohnivák a Liška RyškaPták Ohnivák a Liška RyškaPták Ohnivák a Liška RyškaPták Ohnivák a Liška Ryška

Pták Ohnivák a Liška RyškaPták Ohnivák a Liška RyškaPták Ohnivák a Liška RyškaPták Ohnivák a Liška Ryška

Pták Ohnivák a Liška RyškaPták Ohnivák a Liška RyškaPták Ohnivák a Liška RyškaPták Ohnivák a Liška Ryška



Hora MaguraHora MaguraHora Magura

Hora MaguraHora MaguraHora Magura



taneční skupina Minotakataneční skupina Minotaka

K .H. Roudenský

 
HOME
UP