Home
Noviny
Kultura
info

 

FESTIVAL "MEZI PLOTY"


navštívenky


Psych. léčebna Dobřany, 11. 5. 02

První z festivalů "Mezi ploty" se odehrál v Dobřanech u Plzně. 18. 5. bude následovat brněnský v léčebně Černovice a od 25. do 26. 5. v Bohnicích v Praze.

Žirafav areáluchlapíkpacient psychiatrické léčebnycedulka...

Všechny festivaly se vyznačují velkým množstvím divadelních a hudebních představení. Všichni účinkující hrají zadarmo. Druhý ročník festivalu přilákal opět mnoho návštěvníků a mě potěšil zvláště tím, že na "malé hudební scéně" hrálo oproti loňskému roku více kapel. Úroveň festivalu se rozhodně zvýšila.

A koho jsme například měli možnost slyšet a vidět?

UŽ JSME DOMA
Originální teplická kapela, která koncertuje nejen v ČR, ale i po celé Evropě. Používá netradiční hudební postupy a výrazové prostředky. Jedna z nejlepších a nejznámějších alternativních kapel u nás.

Už jsme domaUž jsme doma

DIVOKÝ SRDCE
Kapela tvořená frontmanem Michalem Ambrožem (dříve Jasná páka, Hudba Praha) a hudebníky z kapely Nšoči hraje výrazně melodickou příjemnou hudbu

Divoký srdce

DAN GLADIŠ & BANGLADESH
Kapela spojující známé české a slovenské hudebníky hraje "elektrifikovaný folk-rock". Zpěvák kapely Dan Gladiš píše texty v angličtině.

Dan Gladiš a Bangladesh

SVATOPLUK KARÁSEK
Zpívající farář a duchovní je znám svými písněmi, které se zabývají biblickými poselstvími ve vztahu k dnešnímu člověku.

Sv. Karásek na malé scéně

TY SYČÁCI
Zpěvák a "fyzický básník" Petr Váša (dříve Ošklid, Z kopce), baskytarista Tomáš Fröhlich a kytarista Petr Zavadil (oba dříve Pluto) tvoří komorní bigbítovou kapelu, která se obejde bez bicích. Vášovy zhudebněné básně jsou opravdovou lakůdkou pro fajnšmejkry.

JAROSLAV HUTKA a RADIM HLADÍK
Kytaristu, zpěváka a skladatele Jaroslava Hutku doprovázel na kytaru Radim Hladík. Písně jako "Náměšť", "Kamna" a "Hromada smetí" dokázaly diváky rozezpívat.

Hutka a Hladík

TA JANA Z VELKÉ OHRADY
Kapela "nového emocjonálního šanzónu" zahrála ze svého repertoáru např. písně "Tmou", "Konečná" a "Velkoohradská lidová".

Ta Jana

Kromě mnoha divadelních a hudebních představení se měli diváci možnost "vyřádit" ve výtvarné dílně, odkud si mohli svůj výtvor odnést nebo ho vystavit.

Já osobně jsem navštívila "alternativní kadeřnictví". Tam si mohli návštěvníci nechat zaplést copánky nebo vytvořit dredy...

alternativní kadeřnictvíCorrect Groove na malé scéně

palouk s divadlemdivadlo

-vzyk


 
HOME
UP