Home
Noviny
Kultura
info
kultura

 

GAUDEAMUS IGITUR


navštívenky


Oslava zahájení akademického roku 2001/2002 v Plzni
Středa 26.září 17:00 - Výstaviště Plzeň

Doprovodný program:
Adrenalinové sporty - Bungy jumping, bungy katapult, horolezecká stěna, ClockworkBull
Pasování prváků a další jiné soutěže...




Vystoupení Lenky Dusilové přineslo pěti tisícům mladých Plzeňáků do studeného večera na Výstavišti trochu příjemné nálady a tepla. Chvílemi klidová, jindy zas energická hudba se vlévala do davu lidí obléhajících pódium.




Dalším interpretem v řadě byla již dnes kultovní formace Znouzectnost. Vzhledem k tomu, že koncert byl výborně nazvučen a kapelu tvoří vyzrálí hudebníci, bylo jejich vystoupení výborným zážitkem. Od originálního a příjemného vystoupení zpěváka, přes sehrané kytaristy, až k výbornému doplnění produkce o příčnou flétnu bylo vše profesionální a ZNC tak potvrdila své postavení mezi plzeňskými hudebními skupinami. Dobře se bavící publikum, které hojně zpívalo se svými oblíbenci si na skupině vymohlo dva přídavky a rozloučivší se ZNC pak uvolnila prostor hlavním tahounům večera - kapele Žlutý pes.




Není dnes snad nikdo, kdo by alespoň jednou neslyšel v rádiích hity: Náruživá, Modrá, Nezávislá... Ty zde také zazněly a o tom, že kapela má z hraní před tančícím publikem požitek svědčila i živá komunikace mezi O. Hejmou a kytaristy, potažmo spoře oděnými zpěvačkami, jež měli vyhrazeny zvláštní malé pódium.

Stále větší zima pak kolem půlnoci ukončila bujaré veselí, které zdarma zprostředkovala Stavovská unie studentů za vydatné podpory sponzorů. Spokojení študáci se rozešli pokračovat v oslavách po místních klubech...

Franta H.
 
HOME
UP