Home
Noviny
Kultura
info

 

BENEFIČNÍ KONCERT EVY HENYCHOVÉ V DIVADLE DIALOG


navštívenky




Lenka Pekařová zahajuje koncert.Další z tvůrců projektu David a Goliáš - p. TupýZnějí první akordy...Pozorně naslouchající publikumEva HenychováKoncert měl velmi příjemnou atmosféru

Víte, co znamená příměr "David a Goliáš"? Pokud ano, tak máte za jedna z mytologie. A znáte občanské sdružení s názvem "David a Goliáš"...?
Toto sdružení občanů-rodičů, kteří se starají o své děti postižené různým stupněm tělesné či mentální retardace, bylo založeno teprve nedávno. Mají velké cíle a první kroky již učinili. Mají v plánu na podporu svých aktivit připravovat benefiční akce. O činnosti sdružení budeme informovat příště v sekci "neziskovky." A tak jsme obdrželi pozvání na benefici do divadla Dialog,jež nyní nově sídlí nedaleko pomníku "Díky Ameriko" na Klatovské tř. v Plzni, a o které se stará občanské sdružení Plzenská neprofesionální scéna.

E. HenychováE. HenychováZávěrečné poděkováníOrganizátorům spadl kámen ze srdce - koncert měl úspěchRozhovor s Evou Henychovou zpracováváme

Benefiční vystoupení sedmadvacetileté zpěvačky Evy Henychové bylo celé vyprodané a ještě se diváci tlačili okolo jeviště. Slyšeli jsme její vlastní krásné texty s nádechem křestanství za doprovodu čisté kytary, které prokládala vyprávěním o životě, o koncertování pro vězně ve věznicích, o cestách po zemích bývalého Sovětského svazu. Ano, Eva zpívá tak trochu na křestanskou notu, ale vůbec to není v rozporu s cítěním diváků, tedy vlastně posluchačů. Ostatně z podia byla "propuštěna" až po páté děkovačce.

A o čem že to byla benefice? O získání financí? Ano, členové spolku David a Goliáš shání prostředky na zakoupení masážní a rehabilitační vany pro postižené děti. Podle sdělení tajemnice tohoto Divadla a také zakládající členky DaG Lenky Pekařové bylo na vstupném vybráno přes 6000 Kč a v kasičce se za večer nasbíralo přes 2000 Kč. Přestavení se velmi vydařilo nejen po stránce získaných peněz. Pan Tupý a slečna Pekařová na závěr koncertu vyjádřili naději, že další akce budou stejně úspěšné, a na důkaz, že jim spadl kámen ze srdce, jeden skutečný symbolicky na podium z rukou Lenky Pekařové dopadl. Děkujeme za krásný večer, který nebyl o konzumní kultuře a zároveň přinesl i pocit dobra.

nimrod

 
HOME
UP