Home
Noviny
Kultura
info
kultura

 

HUDBA PRAHA


navštívenky


Sokolovna Bolevec, 25.10.01




V produkci agentury Dominik uskutečnila formace HUDBA PRAHA svůj druhý koncert v Plzni, což je vlastně rekord, neboť kapela jinak běžně nevystupuje. Jak sdělil Ivan Jáchym ze zmíněné agentury, je velký problém toto těleso dostat na koncert, a proto velmi oceňuje jejich příjezd.

Slabší propagace předznamenala již druhé letošní plzeňské vystoupení této zapomínané, leč výborné osmičlenné formace. Sokolovna v Bolevci asi nebyla tím správným sálem z důvodu špatné akustiky a slabé ventilace. To však nebránilo několika stovkám lačných posluchačů využít této nabídky živé prezentace. Výborný výkon skupiny kolem Michala Ambrože a Karla Malíka podpořily i obě vokalistky, které osvěžily známé hity i svým sladěným pohybem. Většina členů sestavy spolu hraje již dvacet let, a přesto to dnes mělo šťávu jako za mlada. Věk návštěvníků byl v rozmezí 20-50 let a jak bylo vidět, svoji spokojenost projevili tím, že v závěru šestkrát kapelu vytleskali, což nebývá tak časté. To vše jen dokládá, že očekávání dobré muziky se posluchačům vyplnilo.



Michal Ambrož, sólová kytara, zpěv a kapelník formace nám vysvětlil, jak to s kapelou v současné době vypadá a co plánují:

Sestavu tvoří: basa ­ Jirka Jelínek, kytara, zpěv ­ Bohouš Zatloukal, kytara, zpěv ­ Láďa Zatloukal, zpěv ­ Jamaica Koblicová, Daniela Čelková, ostatní nástroje ­ Karel Malík. Poslední koncerty byly v roce 1996, protože jsme skončili s pravidelným koncertováním, že se zastavíme a vystoupíme jen občas. Přesto hrajeme 2x ročně a to v Acropolis v Praze a v Lipnici nad Sázavou při příležitosti našeho festivalu Rej noci svatojánské na sv. Jana. Letos již spolu hrajeme 20 let, a proto vydáváme výroční CD u Sony Bonton Music s archivem Jasný Páky. Proto činíme vyjímku a jedeme šňůru. Plzeň má to štěstí, že jsme tady v tomto roce již podruhé - poprvé to bylo na festivalu RockIn, který byl v srpnu.
6. prosince budeme křtít CD v právě v paláci Akropolis. Mezitím budeme hrát také v Č. Budějovicích, Teplicích, Brně a ve Zlíně. Tak mohu Vaše surfaře jen pozvat.

Nimrod
 
HOME
UP