Home
Noviny
Kultura
info

 

BEHEMOTH, HYPNOS


navštívenky


Koncert kapel Behemoth (Polsko), Hypnos a Masturbace v Runwayi - 16.11.2001

Už dlouho předem jsem se tešil na 16.11.2001.Do klubu Runway měli prijet polští Behemoth a s nimi česka špicka ve stylu death - Hypnos. Neznámá kapela Masturbace, která měla vystoupit jako support, mi byla otazníkem.

Když jsem dorazil na místo, našel jsem tam již houf fanoušků undergroundu čekajících a klabosících. Koncert začal bez průtahů v 19,45. Masturbace hraje dle mého zjištění netradičně pojatý našlapaný death, založený na hutných kytarách a docela slušném growlingu. Nepochopil jsem však recitaci "pohádkové" písníčky Královské reagge, přednesenou na úvod. Produkce kapely na mě působila tak, že hudebníci ji berou spíše pro zábavu než važně a mně osobně příliš hudebně neuspokojili - nehodnotím.



Poté proběhla přestavba podia pro vetší kapelu. Diváci byli napjatí a HYPNOS se jim za to odvděčil vynikajícm řízným deathem, který zejména ve středních pasažích jistě ocenili staří fandové KRABAHTORU. Mně osobně se nejvíce zamlouvaly songy z noveho alba Revenge Ride a myslím, že se nam zrodila opravdu evropská kapela!! Navíc celá kapela působila velmi sympaticky a bylo vidět, že je hraní baví - paráda!!



No, a večer vrcholil. Záhy - po menší zvukové zkoušce nastoupili Behemoth na malé podium a bez vetších průtahů začali hrát jeden z nejlepších koncertů, na nichž jsem v poslední dobe byl. Diváci byli docela šílení a to asi rozdivočelo i kapelu, protože to byla opravdová smršt bez kompromisu a bylo na co se dívat i co poslouchat. Mně se nejvíce líbily pasáže připomínající melodiemi norskou blackmetalovou scénu, ale celý koncert byl prostě super!!! Příšte půjdu zas.

Na závěr. Chtěl bych touto cestou poděkovat učikujícím, ale predevším pořadatelům, kteří sem kapely přilákali, nechci jmenovat, snad jen-Pedro,Ozzy a jiní "věrní".Díky!!

Franta Hes

 
HOME
UP