Home
Noviny
Kultura
info

 

ZÁPADOČECHŮV BIG BAND


navštívenky- Na ulici 2002- Aktuality z festivalu


A tak jsme zase ...na ulici. Pro jiné to má význam flustrující, ale pro kulturníky plzeňské to znamená začátek hudebních a divadelních laskomin. Jo, začíná již devátý ročník unikátní městské akce "na ulici" ­ jazz, struny a divadlo. A tentokrát v novém hávu. I když to může být také jen z nouze ctnost. A tak nás čeká maratón, který trvá od 5. ­ 16. 8. 02.


Západočechův Big Band

hlavní scéna na Nám. RepublikyK. Hála v akciK. Hála v akciswingové sóloswingové sóloS. Čech

Hudební předkrm zajistilo lačným divákům uskupení mládeže ZUŠ z Rokycan Big Band. Byla to chutná krmě, ale to hlavní ještě posluchači zaplněný městský rynk teprve čekalo. Tedy provedení černošského swingu v podání bandu Sváti Čecha, který si pozval českého barda této černošské muziky ­ Karla Hálu, který ukázal zejména mladým posluchačům, jak se má umělecky zrát.
Kapelník své hochy nijak nešetřil a vymáčkl z nich na otevřené scéně opravdu maximum. Diváky potěšila instrumentální sóla, z nichž jedno zahrál dokonce pravý černošský trumpetista. Potlesk si zasloužila především dechová sekce. Do rytmu tančily i děti sotva chodící. To však zanedbali dospěláci. Ani se před podium neodvážili. Snad se roztančí v dalších dnech.

kostel Sv. Bartolomějeposluchačkapruhovaný posluchač





Nimrod, foto: K.H. Roudenský




 
HOME
UP