Home
Noviny
Kultura
info

 

PEPA NOS A JAN KRYL


navštívenky


GYMNÁZIUM BLOVICE, 25.2.02

Pepa Nos - kytara, foukací harmonika
Jan Kryl - kytara


Zpěvák, básník, herec a jogín Pepa Nos je svéráznou osobností české hudebí scény. Nemusí se vám líbit, co hraje nebo jak zpívá, ale pravděpodobně na něj máte svůj názor. Jeho hudba a osobnost totiž nechají málokoho v klidu.

Spolu s Janem Krylem odehrál téměř dvouhodinový koncert, při kterém toho oba stihli víc než dost. Jan Kryl zazpíval kromě svých písní i několik skladeb svého bratra Karla ("Babylon", "Karavana mraků"...) a přednesl i některé ze svých básní.

Pepa Nos hned ze začátku prohlásil, že ho baví zpívat vesele o vážných věcech, což v následujících minutách potvrdil. V písni "Copak asi dělá" zpívá:"A svět se kulí / k slunci se tulí / je na něm lidí jak much / a zkaženej vzduch...". Texty jsou bezesporu důležitou součástí Nosových písniček, ale pozornost publika se zaměřuje především na jeho hlasovou akrobacii, která spolu s netradiční hrou na kytaru vytváří nezaměnitelný "svéráz" jeho písní.

Na závěr se musím zmínit o několikaminutovém stoji na hlavě, během kterého si zul boty a po kterém následoval nadšený aplaus publika...

Veronika

 
HOME
UP