Home
Noviny
Kultura
info

 

RED BULL OFF ROAD


navštívenky - dobřanský Red Bull Off Road.

 

V Dobřanech u Plzně pořádala 24 hours agency s.r.o. 23.-25 června 2000 již 3.ročník nevšední podívané pro vyznavače vozů 4x4 a jízdy v terénu: RED BULL OFF ROAD 2000.

Přes 60 více či méně nadupaných strojů, rozdělených do dvou kategorií (nad a pod 2000 ccm), se tu prohánělo nepřetržitých 24 hodin po trati vytrvalostního závodu, známého svou náročností, ba až extrémností. Podnik byl započítáván do seriálu 4x4 Bohemia Maraton 2000, s nejvyšším koeficientem náročnosti 3. Osmikilometrový okruh byl vytýčen opět v prostoru bývalého tankodromu.

Soutěžící vozyStartovní pole se rozjelo v sobotu 24.6. v pravé poledne a cílem všech posádek bylo dosáhnout co největšího počtu ujetých okruhů.

My jsme se, narozdíl od našeho fotografa, dostali do Dobřan až pozdě večer, plni očekávání vzrušujících zážitků z nočních jízd.

Po zaplacení vstupného za dvě osoby, prohlédnutí štůsku obdržených tiskovin a objevení jen jedné vstupenky a ještě k tomu bez uvedené ceny za vstup jsme, trochu posmutněle, pokračovali do prostoru kolbiště. Tam jsme si ovšem náladu velmi rychle spravili!

Výborně připravená, efektní trať a kvalitní divácké zázemí nám umožnily dokonale si vychutnat jízdu zatraceně zajímavých monster, ale i téměř sériově vypadajících vozidel. Jednou se hukot velkoobjemového motoru a kužel světelné rampy bez zjevných problémů hnal těžkým terénem, jindy se kolem nás probelhal již polorozpadlý kouřící vůz, jenž by se za normálních okolností klidně mohl nazvat vrakem...

Průběžné výsledky organizátoři zveřejňovali na velkoplošné tabuli v prostoru startu a podrobnější informace byly a jsou k shlédnutí na www.24hours.cz, kde najdete i mapku trati a další fotografie z této bohulibé akce.

Soutěžící vozySoutěžící vozySoutěžící vozySoutěžící vozy

Nejlepší nakonec v kategorii nad 2000 ccm byl tým Geneve 4x4, se speciálem Range Rover DAKAR - 4,0L V8 automat , který okruh zdolal 108krát, s průměrnou spotřebou téměř 45 l/100km a v kategorii do 2000 ccm Auto-Sema Offroad team s vozem Suzuki Samurai-Sema 1600 ccm. Těm se podařilo areál obkroužit 90krát a celkově byli osmí.

Už se těšíme na příští ročník!

Soutěžící vozy

KH, foto:MP+org.
 
HOME
UP