Home
Noviny
Kultura
info

 

PORTA 2001


navštívenky


35. ročník festivalu folkové, trampské a country hudby.
Plzeňské výstaviště 4.7. - 7.7. 2001


V sobotu 7.7.2001, 2,11 hod. středoevropského letního času Vyhlášením výsledků odborné poroty 35. ročníku soutěže trampských, folkových a country skupin i sólistů dospěla Porta ke svému vyvrcholení, kterým byla tradiční Dvorana, přesunutá pro nepřízeň počasí z hlavní scény do výstavištního pavilonu F. Na ní se představily kromě hostů zvučných jmen - Hop Trop, Fragment, Věra Martinová - i letošní vítězové.

Portou letos prošlo na 400 hudebních skupin a sólistů, ze kterých si 35 nejlepších vybojovalo účast na letošním finále v Plzni. Uděleny byly čtyři hlavní ceny ­ interpretační Porty, které si odvezou brněnský Přístav, P.R.D.I. z Prahy, U-Style Děčín a znojemští Jewelci. Autorskou Portu si odváží skupina Tah z Moravského Krumlova za píseň "Podvečer". Kromě toho porota udělila zvláštní ocenění skupinám Ryby z Brna, Kajkery z Frýdku-Místku, Jeronýmu Lešnerovi z Řeže u Prahy a ostravskému Petru Makulovi.

Letošní finále Porty, tradičně konané v areálu plzeňského výstaviště od středy 4.července 2001 do soboty 7. července 2001 provázelo nádherné počasí a celý areál žil hudbou od dopoledních až do raních hodin. Předseda poroty Stanislav Wabi Daněk uvedl, že letošní ročník byl z hlediska hudební úrovně vyrovnanější než v minulých letech, především v autorské soutěži.

Finalisté letošní Porty včetně oceněných vystoupí na Ozvěnách Porty na farmě Bolka Polívky v Olšanech u Rousínova, které se bude konat 14. a 15. září 2001.

nejnavštěvovanější je stánek 'Kozla'PORTA v PlzniJ. NedvědEkostanEkostan

PeřínPeřínPeřínJ. Štros

Juwel folkJuwel folkJuwel folkJuwel folk

SemtexSemtexSemtexposluchačstvo SemtexuSemtexSemtex

MessalinaMessalinaMessalinaŠafránŠafránŠafrán

Na pár chvilNa pár chvilNa pár chvilNa pár chvilNa pár chvil

TrapasRoháčiRoháči

PřístavPřístavPřístavHop-Trop

M.Vondra břebírá cenu za řádění na el. býkuV.MartinováV.Martinová
           program

           petice
 
HOME
UP