Home
Noviny
Kultura
info

 

CD CAINE "96-NEKONEČNO" ANEB LASKAVÉ PUNKOVÉ VYPRÁVĚNKY


zajímavosti - recenze K.H. Roudenského


Vydal Caine, 18 skladeb, délka 45:31.

Pro ty, kdo neví, kdo je "Caine, i když velmi pochybuji, že se někdo takový najde, hned na začátku připomenu, že se jedná o bubeníka plzeňské kapely "ZNOUZECTNOST" a tvůrce mnoha různých projektů, z nichž obzvláště vyniká toto CD, které si i přes "punkovou" energii zachovává průzračnou jemnost sdělení. Celé CD se poslouchá více než dobře, nálady jsou dokonale rozvrstveny a celá nahrávka (ačkoliv vznikla na koleně) je úctyhodně vyvážená, a navíc přispěla k pohodě vánoc (2 000) v rodině K.H.Roudenského, která do té doby snesla v celokruhu jen poslech písní pánů UHLÍŘE a SVĚRÁKA. Mně osobně se nejvíc líbí skladba "Panáčci s lucernou"( tím nechci říct, že ostatní písně nejsou dobré!) a osobně budu dávat dobrý pozor, abych nějakého panáčka nezašlápl, byla by ho škoda, když už je o nich napsaná taková hezká písnička.

Materiál skoro celého nosiče stvořil sám Caine, a to včetně bookletu, který nese jeho výtvarný projev, a jenž je velmi dobře graficky upraven, obsahuje ukázky textů, to vše v pěkném ručním provedení, včetně titulní strany, kde se autor objevil na fotu VOJTY VLKA.

Písně "Moje padlé ruce" a "Sklepní" otextoval ON.DR.A PELAR (P.P.L.P.) a na skladbě "Písnička o lásce" se podílelo MIRČE (3 DŘEVÁCI). Na CD zní CAINE: domácí surová nahrávka, základní zpěv a řev, 9str. acc. kytara, 2tone el. kytara, mandolína PŘEMEK HAAS: zvuková úprava, aranže, všechny další nástroje, vokály VLAĎKA HAASOVÁ jako speciální host

Kontakt: tel:019 7327612-CAINE, www.znc.cz

Ukázka z CD ve formátu MP3 - písně: 'Panáčci s lucernou' (2,0 MB), 'Sklepní' (1,5 MB), 'Loutkový divadlo'(1,3 MB), 'Písniška o lásce'(2,1 MB)



K.H.ROUDENSKÝ
 
HOME
UP