Home
Noviny
Kultura
info

 

CD JIŘÍ DĚDEK MUCHA 2000 ANEB PLNÁ PLZEŇ BLUES


zajímavosti - recenze K.H. Roudenského


Vydal J. D. Mucha - 17skladeb, cel. čas 52:25

Tento nosič je jen dalším potvrzením toho, že invence nepotřebuje velkohubou propagaci a tým "ukazatelů správné cesty", aby se její síla projevila vyzrálostí, jako v případě tohoto díla výše uvedeného barda. Poslech celé nahrávky navíc jasně potvrzuje, že lze hrát i nahrávat tóny takzv. šedesátých let dobře a bez falešného sentimentu (známého z některých "retro" díleček známých i neznámých "hvězd" a hvězdiček. . . ).

Hudba linoucí se z "repráků" zní cele lahodně, poetické texty nikoho neznásilňují "rozumbradovstvým", ale vystihují bluesové nálady života dospělého chlapa v jeho každodenním životaběhu. Navíc je nosič vtipně doplněn o zhudebněné básně poety Jiřího Žáčka či skladbu "Hledám devče na boogie-woogie" autorů J. Stelibského/R. Špilara, aby vše vyústilo písní "Chvíle", poctou, na které "spolutvůrce" hudby musí uhádnout každý "milovník" muziky. (Je kromě jiných uvedená na MP 3).

Autorem většiny hudebního i textového "materiálu" je sám Dědek, který vytvořil i obal celého nosiče, který je velice krásně výtvarně zpracován, a hudebně mu zdatně vypomohl jeho potomek, který přidal nahrávce další rozměr.

Jen houšť a větší kapky !!!

Vydal J. D. Mucha - 17skladeb, cel. čas 52:25

Nahrávka vznikla v obsazení:
Jiří Dědek Mucha:zpěv, kytary + rýže.
Jiří Mucha(junior):zpěv, kytary, basa, bicí, tamburina, klávesy.

Nahráno v Plzni 10. 2. -1. 4. 2000
Mix. BETA RECORDS

Kontakt:Jiří D Mucha, Komenského 31, 323 13, Plzeň
Tel. 019/716 82 59

K. H. Roudenský

Ukázka z CD ve formátu MP3 - písně:

1. Ofélie - J. Žáček/Dědek (1,6 MB),
2. Blues sv. Anny (2,4 MB),
3. Chvíle - Dědek (J. Lennon/P. MC. Cartney)(2,5 MB),
4. Když - Dědek(2,3 MB)
5. Pivo a žal (2 MB),
 
HOME
UP