Home
Noviny
Kultura
info

 

ROTO MOTORSPORT


navštívenky

 

micra horizontPůsobení závodního týmu Roto Motorsport je známé snad všem motoristickým fanouškům už dlouhá léta. Tým vznikl v roce 1994 před konáním automobilové soutěže Rally Šumava. Tehdy startoval jeden závodní vůz Nissan Sunny. Od této doby uplynulo hodně času – dostavily se jak úspěchy, tak i zklamání. V těchto letech jsme pravidelně získávali mistrovské tituly, vítězství v jednotlivých třídách a skupinách i dílčí úspěchy v jednotlivých závodech.

O loňské sezóně, kdy Roto Motorsport získalo titul mistra ČR v rallysprintech, již bylo řečeno mnohé. Snad všichni ví o závodní kariéře nejznámějšího jezdce posledních let – Emila Trinera, který pod hlavičkou našeho týmu jezdí. V letošním roce se do vítězného automobilu Nissan Pulsar GTI-R posadil nový perspektivní jezdec. Nový - myšleno na takto silném a plnohodnotném závodním speciálu, ne ovšem při působení na tratích automobilových soutěží. Martin Svoboda začal svoji závodní kariéru jako spolujezdec s jezdcem Kamilem Johánkem. Po krátké přestávce využil zázemí závodního týmu a v roce 2000 jezdil s vozidlem Nissan ve třídě A5. Počátek sezóny byl směřován jeko testování nově postaveného vozidla. Od druhé půle sezóny se Martin Svoboda pravidelně umisťoval na předních pozicích třídy a i v celkovém hodnocení. A po zjištění, že se jedná o opravdu perspektivního jezdce, jsme Martinovi nabídli další spolupráci v závodní činnosti, ale s vozidlem nejvyšší kategorie, které je schopné umisťování v absolutním pořadí. Předpoklady se také potvrdily při testovacích jízdách, které byly prováděny před začátkem sezóny. Hodně štěstí Martine…

Dalším novým jezdcem, který pravidelně závodí pod zázemím Roto Motorsport, je mladý Ondřej Hána. Jeho dobré umístění s vozidlem Nissan Micra při premiérovém startu na Rally Blovice ukázalo, že potenciál skrytý v tomto jezdci je třeba dále rozvíjet. Kombinace kvalitního jezdce a zkušeného spolujezdce je v automobilovém sportu předurčena k získání nejvyšších postů.

Kvalita závodního týmu a soutěžního vozidla se potvrdila i při účinkování na premiérové automobilové soutěži Rally Šumava Klatovy, kde se jezdec Roto Motorsport Josef Sedláček s vozidlem Nissan Almera umístil na 5. místě absolutního pořadí skupiny F2, když svoji třídu suverénně vyhrál. Toto umístění nás motivuje ke snaze získat titul právě ve třídě N3, což je dvoulitrové auto v menším stupněm úprav.

Michal Mládek
 
HOME
UP