Home
Noviny
Kultura
info

 

SECOND BAND


navštívenky

 

Skupina Second Band vznikla v roce 1996, kdy se na pražské inscenaci Jesus Christ Superstar dala dohromady parta přátel s podobnými hudebními zájmy. Hned zpocatku se kapela orientovala na Rock'n'Roll a Blues,s durazem na živou produkci.Vzhledem k profesionalnímu vytížení jednotlivých členů u svých domovských kapel (proto název Second Band - druhá kapela) se po roce činnosti vyměniola sestava hudebníků,kdy kolem sebe zpěvák Michal Cerman soustředil nové obsazení,které funguje dodnes.

Aktuální sestava:
Michal Cerman (1965) - zpěv
Vystudoval zpěv u profesora Klezly na Konzervatoři Jaroslava Ježka. Od roku 1983 vystupoval s různými amatérskými kapelami jako Helius a Oliver a jako host v programech Pavla Sedláčka a Classic Rock'n'Roll Bandu.Od roku 1988 zpívá se skupinou Brutus,se kterou natocil řadu desek a několik videoklipů a účinkoval ve filmu Indiánské léto.Jako vokalista se podilel na řadě projektů různých interpretů (P.Hapka,O.Balage,J.Vančura,S.Sklovská,Pomáda aj.).Kropmě zpívání s kapelou ho bylo a je možno videt i na prknech divadelních a to v Hudebnim divadle v Karlíně a v muzikálech Pěna dní, Jesus Christ Superstar a Hamlet.

Roman Říčař (1976) - klávesy,zpěv
Vystudoval hudebně dramatický obor na pražské Konzervatoři. Účinkoval jako herec,tanečník a zpěvák v muzikálech Jesus Christ Superstar, Rusalka a Hamlet. Rockové muzice se věnoval ve své skupině Special Guest a v současné době je frontmanem skupiny Ret Hot Chili Peppers Revival.

Ing. Vít Havlíček (1963) - kytara,zpěv
Žák profesora Veselého, od svých šestnácti let prošel dlouhou řadou skupin a nyní hraje ve skupinách General Lee a Honánek Shows His Boys.

Oldřich Borovička (1973) - bicí,zpěv
Od šesti let studoval klavír a od třinácti let se věnuje bicím nástrojům. Několik let působil i jako sólový zpěvák. Pracoval na muzikálech Jesus Christ Superstar a Rusalka a prošel kapelami jako Sixis, Caravella, Orkán, Legacy. V současné době hraje ve skupinách General Lee a Volný styl.

Jiří Hrubeš (1974) - kytara,zpěv
Před Second Bandem hrál ve skupinách General Lee a Los Vobos. Tomáš Doležal (1970) - basová kytara,zpěv
Prošel řadou kapel, například Miss Terry nebo Durman.V současné době hraje v doprovodné skupině Evy Pilarove.

Skupina Second Band hraje Rock'n'Roll a Blues a její repertoir vydá cca na dvě až tři hodiny. Skupina se nevěnuje vlastní tvorbě, ale k obrazu svému si přizpůsobuje více či méně znamé skladby více či méně známých autorů a interpretů. Objevují se zde jména jako Dr. Feelgood, Nazareth,Chuck Berry,Lynyrd Skynyrd,Larry Williams, Ray Charles,Bob Dylan, J.J.Cale, Status Quo, Beatles, Creedence Clearwater Revival, Spencer Davis, David Peel, John Mayall,Rolling Stones a další.

KONTAKT:
Michal Cerman
Hradecká 7
130 00 Praha 3 - Vinohrady
tel:0608 752504
e-mail: Escobar.MC@Brutusrock.cz


11.5.2001 - Plzeň, U šesti strun
 
HOME
UP