Home
Noviny
Kultura
info

 

SEKSY ZVÍŘATA V TUNELU


navštívenky
23. 2. Runway

Je sobota večer a rockově smýšlející posluchači vyráží do Plzeňského klubu Runway. Ozdoba večera byla táborská skupina Peshata. Tato kapela od svého založení zaznamenala několik změn. Nejvýznamnější je posun od punku ke ska. Nic méně texty zůstaly stále kvalitní a stále o zvířátkách. Peshata vydala právě své miniCD s 6 songy, a jeho prodejní den začal právě na koncertě v Plzni. Když jsem četl soupisku muzikantů této party, nikde jsem nenašel nikoho se jménem Peshata. Zeptal jsem se a odpověď mě velmi překvapila: "Peshata je civilní jméno. Byl to jeden chovanec psychiatrické léčebny v Opařanech, a ten napadl našeho kamaráda, který tam dělal ošetřovatele. A ten pacient se jmenoval právě Peshata." Vzhledem k tomu, že Peshatu čekal ještě jeden koncert, hráli první, ačkoli by si zasloužili být zlatým hřebem večera. Po nich nastoupila plzeňská skupina Tunel. Alternativní a melodický rock podmiňován houslemi s folkovými texty byl to pravé mezi přechodem od ska k punku skupiny Dwa Seksy. Snad je jen škoda, že díky špatnému zvuku v tomto klubu, nebyly housle téměř slyšet. Ale každý kdo by si chtěl tuto alternativu poslechnout má možnost si zakoupit jejich nové CD s názvem "Cool v plotě".

Zaplněná Runway uvítala poslední kapelu večera s nadšením. Je vidět že Dwa Seksy získávají stále větší oblibu, což svědčí i popularita jejich nového CD, které se těší pozitivními názory kritiků. I přesto, že skupina nezahrála mojí oblíbenou píseň "V občance 15", musím uznat, že hosty, které si tato kapela pozvala, se skvěle doplňovali.

Po vydařené akci si neodpustím jedno pozvání na 30. 3. do Runwaye. Proběhne zde festival Lůza. Tak se přijďte všichni podívat.

Alik

 
HOME
UP