Home
Noviny
Kultura
info

 

PROGRAM AKCÍ ROKU JOSEFA SKUPY A JIŘÍHO TRNKY


zajímavosti  - loutkový rok




20.2.J. Trnka. Komponovaný pořad. (Polanova síň Knihovny města Plzně)
24.2.Pietní akt u pamětní busty J. Trnky. (Mikulášské náměstí - park)
23.3. v 19.00Spejblovy nesmyslné nesmysly
24.3. ve 14.00 a v 17.00Hurvínek a zrcadlo. Představení Divadla Spejbla a Hurvínka.(Divadlo J. K. Tyla)
23. - 28.3.FILMÁK 2002. Mezinárodní filmový a televizní festival plzeňských dětí a mládeže se zvláštní sekcí Bratr v triku Jiří Trnka(Středisko volného času - Pallova ul., kino Eden, Divadlo Čas)
23. - 28.3.Od sněženek k sněhulákům aneb kouzelný kalendář s obrázky J. Trnky. Výběr z ilustrací J. Trnky v knize pro děti a mládež. Výstava vzniklá ve spolupráci vydavatelství Albatros a Albert Boskovice. (Středisko volného času - Pallova ul.)
1.4.Apriliáda - otevírání turistické sezóny v Plzni.Netradiční soutěže a akce pro návštěvníky města, pro rodiny s dětmi, včetně vystoupení loutkových divadelních souborů z regionu Plzně s připomínkou J. Skupy a J. Trnky (náměstí Republiky).
22. - 28.4.15. festival českých filmů Finále Plzeň 2002 - bilanční a soutěžní přehlídka české filmové tvorby. Letos se zvláštní sekcí věnovanou filmovému odkazu J. Trnky. (Kino Elektra)
1.5 - 7.6.Z pohádky do pohádky. Soutěže pro děti, výroba loutek.(Výstaviště Plzeň)
17.5.Mini skřivánek. Finále 4. ročníku soutěže pro mateřské školy v oblasti výtvarné a pěvecké zahájené v lednu 2002(Středisko volného času - Ledecká ul.)
24.5. - 30.6.Výstava Jiří Trnka. Výběr z Trnkovy tvorby (obrazy, ilustrace, loutky ) s promítáním animovaných filmů Jiřího Trnky v podzemí. K výstavě bude vydán katalog a bude na ní v prodeji též monografie Jiřího Trnky. (Galerie města Plzně - nadzemí)
24.5. - 30.6.Marek Zákostelecký - scénografie. Výstava předního českého scénografa, který spolupracuje s divadlem Drak v Hradci Králové, v rámci festivalu Skupova Plzeň.(Galerie města Plzně - podzemí)
24.5. - 30.6.Po stopách Jiřího Trnky. Výstava prací studentů Církevního gymnázia v Plzni, které vznikaly pod vedením profesorky Lydie Šloufové.(Galerie města Plzně - mázhaus)
27.5. - 6.6.Taťuldo, to je loutka - taťuldo, ta má figuru. Výstava prací výtvarně rukodělné soutěže pro základní školy, základní umělecké školy, neziskové organizace pracující s dětmi a mládeží vyhlášené v lednu 2002 Střediskem volného času, Ledecká ul. (mázhaus plzeňské radnice)
1. - 28.6.Loutka jako výtvarno. Výstava žáků Zvláštní a Speciální školy.(Studijní a vědecká knihovna Plzeň)
1.6. - 31.8.Loutková hra. Výstava představující divadelní hry českých loutkářů s akcentem na dílo J. Skupy a J. Trnky.(Studijní a vědecká knihovna Plzeň)
5. - 29.6.Trnka a Plzeň. Výstava děl J. Trnky vztahující se k Plzni, dále děl vytvořených ve spolupráci s J. Skupou, děl výtvarníků plzeňské pobočky Unie výtvarných umělců jako pocta J. Trnkovi a textových a fotografických dokumentů o J. Trnkovi.(Galerie Jiřího Trnky)
14. - 16.6.Historický víkend. Tradiční celoměstská akce s Dětskou scénou zaměřenou především na loutkové divadlo. (náměstí Republiky)
14. - 18.6.Bienále "Skupova Plzeň". Bilanční národní přehlídka profesionálních loutkových divadel.(Divadlo Alfa)
17.6. 2002 - duben 2003Výstava "Plzeňské loutkářství". Historie a tradice plzeňského loutkářství ze sbírek Západočeského muzea.(Západočeské muzeum)
17.6.Dokument o S+T. Prémiéra dokumentárního filmu o působení J. Skupy a J. Trnky v Plzni.(Západočeské muzeum)
19. - 27.6.Sochařské sympozium na téma DOBRO-ZLO. Pracovní sochařské sympózium studentů Střední uměleckoprůmyslové školy (Zámeček) s návazností na dílo J. Skupy a J. Trnky.(dvůr u Staré Sladovny, Malá ulice)
srpen - záříSladký dezert pro pány Skupu a Trnku. Zábavný pořad "sladce" opěvující pány Skupu a Trnku v nastudování divadelního souboru "Sebranka".(Divadlo v atriu - Cukrárna u Pernera, Pražská ul.)
26.11. 2002 - leden 2003Výstava "Z volné tvorby J. Skupy a J. Trnky". (Západočeská galerie)


zdroj: Magistrát města Plzně

 
HOME
UP