Home
Noviny
Kultura
info

 

FESTIVAL TŘEMFEST - 22. 6. 2002


navštívenky


WitchcraftWitchcraftWitchcraftWitchcraftChlebaChlebaChleba

V horký prosluněný pátek 22. června si pro nás organizátoři - třemošenská skupina WooDooWood připravila nultý ročník festivalu Třemfest. Dějištěm akce bylo pečlivě zakryté hokejbalové hřiště. Akce začala po třetí hodině odpoledne.

Jako první vystoupila začínající metalová skupina Witchcraft. Několik vlastních písní skupina doplnila dvěma písničkami od skupiny Root. Čarodějovi učni hráli nadějně, ale je vidět, že by se ješte potřebovali sehrát. V této době se po hřišti potulovalo zatím jen tak padesát lidí. Po krátké přestávce se pomalu rozrůstajícímu publiku představila skupina Chleba. Pohodová muzika s výbornou implementací saxofonu se setkala s dobrým ohlasem. Opět mimo svých písní Chleba zahrál i písně převzaté (např. Hudba Praha či Jasná páka). Jako třetí vystoupila plzeňská kultovní skupina Znouzectost. Déma a spol. předložili posluchačům povětšinou staré dobré písničky. Zde bylo však poprvé vidět kritické následky dosavadního nedostatku diváků. Poprvé v životě jsem viděl že na ZNC pařil jen jeden!!! člověk. Jelikož chlapci spěchali na další štaci, přidali pouze jednu věc.

ChlebaChlebaZNCZNCZNCRogalloRogallo

Bigbít ze staré školy předvedlo pomalu se rozjíždějícímu publiku Rogallo. Kvalita prověřená časem si vyžádala dva přídavky. Opět mimo vlastních písní zazněli např. ZZ Top či Queen. Po Rogallu nastoupil na pódium sám pořadel akce, místní skupina WooDooWood. Energické písničky s energickým "přednesem" nahnaly před pódium již většinu diváků. Tento kotlík (z důvodu nedostatku pařících nemůžu říct kotel) dokázal, že se vyplatilo nejít se raději vykoupat. Dalším pozitivem (co se počtu diváků týká) bylo, že na vedlejší ploše právě dokopali místní fotbalisté.

WooDooWoodWooDooWoodWooDooWoodWooDooWoodPublikumPublikum

Zlatým hřebem večera se nakonec v rozporu z oficiálními plakáty stala skupina kolem Vaška Křivance (známého např. jako zakládajícího člena Burmy Jones) Buster Nixon. Funky až taneční muzika vylákala na parket asi nejvíce lidí. Mladá zpěvačka (tuším, že Václavova dcera), dechové nástroje atd. předložily publiku v dnešní době moderní muziku, avšak myslím si, že klasicčtí bigbíťáci si na konec zasloužili něco jiného (byli bohužel, jak jsem viděl, minoritní skupinou, takže budiž).

Podtrženo a sečteno: Myslím si, že si festival zasloužil více diváků... ale horko je horko. Proto organizátorům přeji mnoho chuti a úspěchů do dalších let.

Pajiczek
 
HOME
UP