Home
Noviny
Kultura
info

 

TROLLECH V DIVADLE POD LAMPOU


navštívenky


Den 8.2.2002 byl pro mě významným z jednoho důvodu. V Plzni Pod lampou hráli Trollech.



Brány Trollech se otevřely kolem 21 hodiny. Asura, Johanes i Lord Morbivod nastoupili na podium v dobovém jednoduchém úboru z pytloviny. Obličeje zdobil war-paint a já byl dokonale spokojen - hehe. Dlouho jsem čekal na možnost vyrazit na Trollech a konečně je to tu!! Trollech mají vydané demo "Dech pohanských větrů" a CD "Ve hvozdech". Ze druhého jmenovaného byly zmíněné skladby. Otevírák -"V říši Trollech"..zahájil něco, co přesahovalo všechny mé představy...Na plzeňské poměry naprosto neskutečný kotel byl plný dobrých lidí, kteří spolu s námi pomáhají udržovat západočeskou scénu při životě. Všichni byli jako šílení, to jsem nečekal... přítomní Němci byli z nás úplně mimo a s chápavým úsměvem sledovali naše řádění! Hymnické pasáže úžasného pohanského světa, jež nám Trollech otevřel, nás přinutily celou první řadu vzít se kolem krku. Cynik by si myslel, že tam dole paří celá střídačka z Nagana...heheh.



Asura prozradil,co již dávno vím - že se chystá nové album kapely. Měl jsem mimochodem možnost slyšet pár nově chystaných skladeb. Na rovinu říkám, že nová tvář Trollechu nebude mít v Čechách naprosto žádnou konkurenci!!!!


Ale zpět k hudbě. Jestliže celý set byl naprosto dokonalý, skladba, jež přišla na závěr byla regulerním vyvrcholením večera. Spolu s démonickým páně Morbivodovým hrdlem se Lampou ozýval chorál celé tlupy pohanů, nad čímž kámoši "deatheři" nevěřícně kroutili hlavou, co že na tom vidíme. Je to jednoduchý. Chce to tu správnou pohaskou duši. Pozdrav a úctu bohům!!! Poklekám na kolena a má duše vstupuje zpět do říše Trollech. Do doby, než stisknu STOP... Sláva!!

! P.S. Díky, Lorde, za dokonalé plivání plamenů. 

Franta Hes

 
HOME
UP