Home
Noviny
Kultura
info

 

VELKÁ CENA ČS SPOŘITELNY


navštívenky - Velká cena ČS Spořitelny

 

Veřejný závod horských kol "Okolo vodního hradu Švihov- cross country"

Dne 23.7.2000 se uskutečnil již 6.ročník Velké ceny České spořitelny. Malebná krajina vodního hradu se stala skvělou kulisou náročné tratě. Jízdu po polních i lesních cestách (celkem jeden okruh znamenal 7 km) ztěžovalo množství přírodních i umělých překážek, prudké výjezdy a strmé sjezdy. Můstek přes hradní vodní příkop vystřídal záludný vodní brod.

ŠvihovNemalou motivací všem zúčastněným ve všech kategoriích byla i finanční odměna, která se pohybovala v rozmezí 300,- až 2.000,- Kč pro první místa.

Pořadatelé závod rozčlenili do několika jednotlivých kategorií, což umožnilo přístup všem startuchtivým příchozím a také mladým - školou poviným účastníkům.

Úderem 10. hodiny odstartovali počátek dlouhého dne ti nejmenší - kategorie do 10. let. Věk účastníků se postupně zvyšovat - žáci a žákyně (10 okruhů - 7 km). Poté junioři/-rky (3 okruhy - 21 km) a kadeti/-tky (2 okruhy - 14 km). Také 14 km následně okusili závodníci bez licence.

Největším magnetem celého dne však byla dlouho očekávaná skupina "Elite" zastoupená 9 jezdci, mezi něž patřily některá známá jména například Pavel Elsnic (mistr republiky za uplynulý rok 99 a mistr roku 97), Václav Metlička (vítěz letošního poháru v cyklokrosu). Dále Radovan Fořt, Tomáš Kozák, Vojtěch Muchka, Jan Kota či David Andrle. Na tyto borce čekalo 6 okruhů, což představovalo plných 42 km.

ŠvihovŠvihovNato se vydala na trať skupina "Hobby" (5 okruhů) následována skupinou "Master" - veteráni (4 okruhy). Poslední se na start seřadily ženy (4 okruhy).

Celým dnem provázeli moderátoři rádia Kiss Proton. Letošnímu ročníku přálo i pěkné počasí, které se spolu s celkem zdařilým závodem postaralo o den plný nevšedních zážitků. Příjemně překvapil časově přesný sled startů každé kategorie. Snad jen mylné vyhlášení výsledků v kategorii "Master", muselo být uvedeno na pravou míru na 2. pokus. Zabezpečení tratě proti volně projíždějícím cyklistům a zvědavým divákům také nepatřilo mezi silnou stránku organizace, ale naštěstí z toho nebyl žádný úraz z řad nepozorných diváků. Doufejme, že příští ročník proběhne alespoň v takové účasti a organizátoři "dopilují" to, co je při závodě zapotřebí.



ŠvihovŠvihovŠvihov





JK, foto:JK
 
HOME
UP