Home
Noviny
Kultura
info
kultura

 

PROCHÁZKA PO ÚNOROVÉ ZOO


navštívenky 


Hned kousek vedle hlavní brány čeká na návštěvníky nový pavilónek plný pozoruhodných ptáků australské buše otevřený 19.2.2002.  Prozatím ho obývá pět druhů papoušků,australští holoubci a ptáci astrildi, z těchto zástupců našich protinožců obzvláště vyniká Lelkoun soví, který vypadá jako něco mezi větví,sovou a noční můrou opilce.Moc by mě zajímalo jestli sním straší domorodé maminky svá domoroďátka, no nicméně působí velmi půvabně a dokazuje že celistvost stvoření je velmi různorodá.. Samička pochází z Holandska a samec z Prahy. Do ZOO také přibyla v lednu samice Šakala čabrakového jako první zástupce svého druhu v naší zahradě.

Pavilónek ptáků australské bušeExpozice ptáků australské buše /papoušci a holoubci australštíExpozice ptáků australského buše/Lelkoun soví/Expozice ptáků australské buše/astrildi/

Také se narodilo či vylíhlo několik zajímavých tvorů a tvorečků: Dvojčata Tamarína pinčího ­ roztomilé drobné opičky z jižní Ameriky, které velmi čile poskakují po větvích stromoví a staromilcům připomínají svým obličejíčkem licousaté oficíry z Ca K mocnářství .

Třicet mláďat australské ještěrky Agany vousaté/ z listopadových a říjnových vajíček předešlého roku/ ­ jedna z typických představitelek solitérství místní přírody, Přepůvabný dvojbarevný beránek Ovce mongolské, narozen 22.2.2002.tedy v poslední době velmi populárním datem ­ úzkostlivě střežen svoji maminkou která nadšeně uvítala náš odchod z jejich stáje.

Beránek Ovce mongolské se matkouBeránek Ovce mongolské

V expozici domácích zvířat na statku Lüftnerka se narodilo několik jehňátek českého plemene Ovce šumavské které předváděli svoji mláděcí skotačivost na nádvoří rodného objektu a jejichž bílé rouno ztělesňuje nevinnost.

Beránek Ovce mongolské s matkouJehně ovce šumavské

V těchto dnech také počali události líhně příští ­ svá vajíčka snesli Tučňáci a Krkavci 

TučňákTučňáci

Asi největší událostí Zoo v současných dnech jsou stavby nových objektů : Volný výběh lvů , který se vytváří přímo proti hlavní vstupní bráně, a který bude po dokončení jedním z velkých magnetů návštěvníků rozličného věku. Restaurace v africkém stylu  Občerstvení Sibiřský srub navazující na výběh tygrů 

Stavba volného výběhu lvů
Velbloudice Josefína ­ první mládě odchované v Plzeňské ZOO narozena 1.3.1997. slaví v těchto dnech výročí
A jako každá správná půvabná mladá dáma zapózovala před objektivem ­ gratulujeme
Pohled z Lüftnerky na Plzeň

K.H. Roudenský
 
HOME
UP