Home
Noviny
Kultura
info

 

2000 PŘÁTEL MĚSTA PLZNĚ - ANKETNÍ LÍSTEK


v Plzni - téma - 2000 přátel města Plzně

 

U příležitosti roku 2000 a blížícího se nového milénia, rozhodlo se město Plzeň poděkovat lidem, kteří přispěli či přispívají k jeho vzkvětu. Město chce tímto ocenit všechny své přátele, kteří možná ani nepatří mezi osoby často citované v médiích či zastávající nejvýznamnější funkce či pozice. Mezi obdarovanými mohou stát i naprosto neznámí lidé, kteří se nějakým způsobem podílí na rozvoji regionu nebo pomáhají svým spoluobčanům a město si jich váží. Mezi těmito lidmi se tak může ocitnout např. dobrovolný trenér mládeže, vedoucískautského oddílu či ten, kdo pomáhá např. v domově důchodců nebo postiženým spoluobčanům. Možnosti za co být odměněn je mnoho, záleží pouze na Vašich návrzích.

Speciálně k této výjimečné příležitosti nechalo město vyrobit dárky v podobě vkusných krabiček, které obsahují láhev likéru typického pro Plzeň se sérií etiket 2000 přátel města Plzně zhotovených pouze k tomuto účelu. Dále krabička obsahuje děkovný dopis primátora Jng. Jiřího Šnebergera spolu s pečetí města.

Je symbolické, že prvními oceněnými byli během letošního května veteráni, kreří v roce 1945 osvobodili západočeskou metropoli a kteří se po 55. letech přijeli zúčastnit velkolepých májových oslav. Další kandidáty na toto unikátní ocenění budou vybírat zástupci města až do začátku nového tisíciletí a to i na základě návrhů široké veřejnosti.

ANKETNÍ LÍSTEKPokud tedy víte o někom, kdo má k Plzni výjmečný vztah a je s životem města spjat, neváhejte vytisknout si a vyplnit anketní lístek a zaslat na adresu Město Plzeň, nám. Republiky 1, 306 32 Plzeň. Na obálku připište "2000 přátel města Plzně". Každý má právo navrhnout více kandidátů na ocenění a k tomuto účelu můžete anketní lístek bez omezení kopírovat. Informace o právě se rozebíhající kampani včetně anketního lístku byla zároveň rozeslána mnoha neziskovým organizacím, městským úřadům, nemocnicím a školám. Navrhovat mohou tedy i společnosti své významné pracovníky nebo např. žáci učitele. Navržený kandidát nemusí být plzeňským rodákem nebo v Plzni bydlet, ale může jím být i cizinec, který město jakýmkoliv způsobem podpořil.

Anketní lístky si můžete také osobně vyzvednout a zároveň vyplněné na místě odevzdat ve vstupu plzeňské radnice na náměstí Republiky. Anketní lístky můžete také pdevzdat v Českém rozhlase Plzeň na nám. Míru nebo v MF Dnes na Americké třídě. Zatelefonovat můžete i na přímou plzeňskou telefonní linku 019/ 7237922, na které sdělíte operátorovi svůj návrh. Tato telefonní linka je k dispozici každý pracovní den od 10.00 do 17.00 hod. Všichni navrhovatelé jsou zařazeni do slosování o tři fotografické knihy o historii Plzně, které proběhne na závěr celé akce.

Projekt 2000 přátel města Plzně si jistě mezi občany najde mnoho příznivců a touto cestou se poděkuje lidem, kteří nemyslí jen na sebe a mají hezký vztak k městu Plzeň.





 
HOME
UP