Home
Noviny
Kultura
info

 

ČŮZA 2002


navštívenky


Čůza 2002 aneb Kapely sobě, čili Nejen na "Znouzi" za tři pětky 

22.3.2002. se v restauraci "Na kameňáku" konal druhý ročník "pilsfestu" Čůza 02, na kterém hrály a zpívaly k odvazu nejen především začínající skupiny.  Jako první vystoupili:

My nevímeMy nevímeMy nevíme

My nevíme­ přestože se jednalo o druhý koncert této příslibové partičky, odvedla "statečný" výkon, plný hravého humoru, po kterém rozpunkovala publikum již zavedená

ZnouzectnostZnouzectnostZnouzectnost

Znouzectnost  svými nově složenými písněmi, jež byly oceněny nadšenými ovacemi - a patří jim dík i za podporu svých hudebně mladších bratrů nikoliv ve zbrani, ale v múze /nebo, chcete li v "Čůze"/.

SilážSilážSiláž

Siláž, další "grupa", které teklo /nejen pomyslné/ mléko po bradě a která je další budoucností plzeňské scény svou směsí punku a "lidovky" /to vše k dobrému dílu spojené/.

KNNKKNNKKNNK

Po nich vystupující KNNK ovedli kus poctivé "fúze" svými nápaditými písněmi, krásně po svém doplněnými poctou 60. a 70. letům /za jejich některé hudební nápady by se nemusel stydět ani "Don Grungeone" Neil Young !/. A navíc si pořídili zajímavého hosta - žirafího muže, který ozvláštnil "trubem" celý blok těchto muzikantů.

 Dva seksy Dva seksy Dva seksy

Populární Dwa seksy  zase dokazáli, že to se svými tancechtivými posluchači umí "skoulet" a "zapříčinili" rozproudění olbřímích tanečních kreací. 

LaiciLaiciLaici

Poslední vystupující "kinderpunková" skupina Laik jen a jen vhodně završila tento večer plný muziky, pohody a spokojených "návštěvníků", a to nejen hudebně, ale i dramaturgií. Patří jím poděkování za nejen tento nápad, ale i jeho důslednou realizaci 

Co řekli členi Laiků, tvůrci Čůzy o Čůze 2 :

Pýt:
- první ročník byl parodie na ty všelijaké soutěže, byl pojat tak, že vyhraje každá zúčastněná skupina 
- letos jsme to udělali jinak, jako festival pro kamarády z ostatních kapel 
- když bude jakákoliv kapela každého žánru jenom trochu v pohodě, tak ji rádi vezmeme do příštího ročníku
- přišlo daleko víc lidí, než jsme čekali 
- já jsem rád, že se nikomu nic nestalo a že jsme se organizačně neztrapnili 

Fík:
- je to akce pro začínající skupiny, a občas dobrého hosta , v tomto ročníku kapelu Znouzectnost  
- prostředí na Kameňáku se nám moc líbí, ještě nevíme, co ale řeknou na to rozbité sklo   /nakonec se ukázalo, že škody byly druhořadé, pozn. K H R./
- snad se Čůza povedla, měl bych radost, kdyby se lidé bavili
 

O tom, že se tento vznikající "festiválek" povedl, není vůbec pochyb, zvuk si našel místo v každé ušní skulince a jako důkaz o tom, že se posluchači i muzikanti bavili, si stačí prohlédnout přiložené snímky  K dobré atmosféře přispěla i absence pódia, která připomínala pradoby klubů se živou hudbou, ve kterých se mísí umělci s lidem hudbuvnímajícím tak, že se jednou bytostí stávají. 

PublikumPublikumPublikumPublikum

PublikumPublikumPublikumPublikum

K.H.R.
 
HOME
UP