Home
Noviny
Kultura
info

 

MIŠÍK, NEJEZCHLEBA, SKÁLA UNPLUGGED


navštívenky


U Šesti Strun 20.00 9.8.2001, doprovodná akce festivalu Na ulici

Ke "Strunám" jsem ke své škodě dorazil v 19.50 a zdůvodu silně obsazené "zahrady"si neměl kde zaparkovat velocipéd a posadit se na produkci, ale jako na každé pohodové akci se vše později zdárně vyřešilo. Muzikantsko-posluchačský zážitek vypukl okolo 20.20, kdy se prostory místa konání koncertu zaplnily do neuvěřitelné míry. První tóny patřily "Blues" a vzduchem se nesl text"Láska je jako peníze...". Po odehrání 6 skladeb první přestávka vyplněná reprodukovanou hudbou.

Po první přestávce zazněl "Obelisk" (zcela zlidovělá píseň s textem J.Kainara, ale která "mišíkovka" není zlidovělá?)Úvod další skladby "Čekáte ve frontě na pivo,a ona neubývá...,"a další písně. konec "série" "Variace na renesanční téma" při které se roztančily zamilované dvojice. Po druhé a poslední přestávce zazněla"Černá holka" romanticky doplněná "etnicky" znějícím elek. cellem,další uvedení"...a nyní píseň z dob bolševika složená v Bystrici(bar na Národní třídě otevřený do rána)" "...když mi scházej drobný drobný,nemám za co pít...,další průřez tvorbou doplněný o "hlášky" a ohlasy písní jejich až do posledního opusu koncertu "Co ti dám, lásko...", nadšené vytleskávání...hlasy z lidu "někdy se jdu opít!!!" odpověď V.Mišíka:"To dělejte častěji", přídavek ohlášený slovy "...vy v Plzni čepujete..." a následný "Gambrinus" přivedl publikum do extáze... druhá přidávka ... a nakonec odvazová Honky Tonk Woman, která ukončila úžasné hudební hody tohoto večera, které zprostředkovali:

Jar."Olin"Nejezchleba -el.cello,zpěv,hlášky
Pavel Skála -el.kytara
Vladimír Mišík -zpěv,ak.kytara

Závěrem zbývá sdělit, že elektrifikované cello znělo "pedanstky" rytmicky i "romanticko -poeticky" a vhodně doplňovalo uhrančivý zpěv a rozmanitě-bezchybnou kytaru.

Z hlášek J.O.Nejezchleby: "Vládíku,nepí tu kořalku,víš že ti to dělá dobře!" "Já jsem naposled řídil auto, když sem měl toho policajta za prdelí(u závěrečných zkoušek)"

K.H. ROUDENSKÝ



         rozhovor s V. Mišíkem
 
HOME
UP