Home
Noviny
Kultura
info

 

VLADIMÍR MIŠÍK


zajímavosti  - rozhovory pro radost

 

ROZHOVOR S VLADIMÍREM MIŠÍKEM POŘÍZENÝ PO KONCERTĚ 9.8.2001 "U ŠESTI STRUN":

K.H.R.:Na posledním CD ETC... (Nůž na hrdle) se objevily dvě písně otextované poezií dnes už polozapomenutého básníka T.R.Fielda, měl jste při jeho "nálezu" radost?

V.M.: Ano! To jsem měl, a velikou.

K.H.R.:Chystáte od něho nějaké "další fláky"... ?

V.M.: Od Fielda už asi ne... já k těm textům přistupuji tak trochu přes svou ženu,ona má ráda poezii,sama píše, máme velkou knihovnu, kde občas narazím na něco,co sám neznám, nebo jsem četl kdysi dávno..., a najednou mi to jako ťukne..., říkám si, ty bláho, z tohodle by mohla být nějaká pecka... uvidíme , my se pomalu chystáme na další desku, třeba mě čeká někoho objevit, budou to příjemné chvilky!

K.H.R.:O Vás je známo, že vám mladí lidé posílají svou poezii, nalézáte tam něco zajímavého k použití?

V.M.: No já nevím..., ono je to už spíše nevhodné pro mé pocity..., mně je čtyřiapadesát, a nemohu zpívat o věcech, které mám dávno za sebou, připadalo by mi to nepatřičné..., vybírám si dost specifické věci.

K.H.R.:Měl jste možnost vidět, dnes či jindy,kapely vrámci festivalu ...na ulici?

V.M.: Já jsem ten pouliční festival nezažil, protože údělem muzikanta je hrát nebo sedět v hospodě ...(smích) ale byl jsem tady na tom filmovém festivalu(Finále Plzeň 2001) se Zdeňkem Suchým jako host pořadu Bigbít a byla to pohoda ... do Plzně jezdíme hodně rádi vystupovat... Pod Lampou... nebo blahé paměti Peklo...a navíc, teď sice kvůli té své cukrovce moc nemohu ale "plzeňské!" ,je to nejlepší pivo na světě!... Plzeň je hlavní město piva!!!

K.H.R.:Chystáte nějaké staré nahrávky,pořízené tajně za "bolševika"? Třeba ze soukromého archivu?

V.M.: Chystalo se, bohužel to nedopadlo dobře,měly vyjít ČDG (Čundrgrunt - někdejší koncerty tria V.Mišík, V.Merta a J. Hrubý), ale ten člověk, co si pořídil tehdy nahrávku, chce teď za ni hromadu peněz. Tenkrát přišel a říkal "jééé,mohu si to nahrát...?. To jsme prve po něm nechtěli ani panáka! Považuji to za velmi neseriozní... A takhle to dopadlo! Což je škoda, protože jestli není něco zmapováno, tak tohleto období!

K.H.R.:Děkuji za rozhovor.



K.H.Roudenský



           navštívenka koncertu
 
HOME
UP