Home
Noviny
Kultura
info

 

U KRONIKÁŘE B. SÝKORY


zajímavosti  - na návštěvě



U pana Bohumila Sýkory, regionálního historika, renesančně košatého člověka, neůnavného písmáka a badatele historických událostí, ve Čmelínech. S tímto pánem jsem byl seznámen v létě roku 2001 na akci Čmelínské šplouchání  a od prvního okamžiku mi bylo jasné, že mám před sebou výjimečnou osobnost, autora rozsáhlého vlastivědného díla, a velice milého člověka, který mě okouzlil svými rozsáhlými znalostmi z historie /nejen/ nepomucké oblasti.

Až půjdete navštívit Plzeňskou ZOO a budete si prohlížet expozice na statku Luftnerka, vězte, že většina exponátů zemědělských strojů a rozličného nářadí pochází ze sbírek tohoto čackého občana Čmelínů, kterého hodláme opět navštívit v jarních či letních měsících tohoto roku, abychom mohli společně podat svědectví o místních památkách, kterých je neobyčejným znalcem.

B. Sýkora a K.H. RoudenskýOtážník /rozšiřovač zpráv/PloužekSbírka drobného zemědělského nářadí

Stímhle pluhem,mládenci, oral můj tchán 12-13 hektarů ročně..Kámen ve dvoře, popisující rody hospodařící na Vokáčově gruntu ve Čmelínech čp 7.Tady mám kroniky obecní, hasičské,myslivecké a připravovannou publikaci Povodím Úslavy, dále hotová díla Plzeňské řeznické cechy a Dějiny jatek v Plzni/objednaná bývalým ředitelem plzeňských jatek v devadésátých letech min. století, poté vrácena a posléze zcizena jednou Plzeňskou masouzenářskou firmou/Loučení...



K.H.Roudenský
 
HOME
UP